17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ulupınar, sorulara cevap verdi

AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, CHP'li yetkililerin AK Partili Belediyelerin yardımlarıyla ilgili yapılan eleştirilerine cevap verdi.


AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, partileri hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi. Ulupınar, yerel seçimlerin yaklaştığını belirterek, bu anlayışın klasik siyaset anlayışına döndüğünü söyledi. CHP'nin başörtüsü konusunda büyük bir samimiyetsizlik içerisinde olduğunu, samimiyetsizliklerinin her geçen gün su yüzüne çıktığını kaydeden Ulupınar, özellikle seçim dönemlerinde bu tür davranış içerisine giren siyasilerin halk nezdinde de saygınlıklarının kaybolacağını söyledi. Ulupınar, "Daha yakın bir geçmişte üniversitelerde başörtüsünün serbest olabilmesi için yapılan anayasa değişikliklerini de protesto ederek, millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yaptığı anayasa değişikliğini mahkemeye taşıyarak başörtüsü ile üniversite eğitimi almak isteyen kızlarımızın eğitim haklarını kaybetmelerine sebep olmuşlardır. Partimizin iktidara geldiği 3 Kasım 2002'den bu yana Sayın Başbakanımız bu konu ile ilgili yaptığı tüm açıklamalarında ülkemizde uzun yıllardır sorun haline getirilen başörtüsü meselesine toplumsal bir mesele olarak baktık. Çözüm yolunun, toplumun talepleri dikkate alınarak yapılması gerekir. Bu mesele ne CHP'nin ne AK Parti'nin ne de diğer siyasi partilerin meselesi değildir.

Toplumun büyük bir kesimini ilgilendirmesi nedeniyle çözülmesi toplumsal barışa katkı sağlayacaktır. Halkımız kendi gözleri önünde cereyan eden bu olumsuzlukları büyük bir sabırla izlemektedir. Bizim bu meseleye bakış açımız dün nasılsa bugün de aynıdır. Toplumun taleplerini her zaman dikkate alan ve bu anlayışla siyaset yapan AK Parti, 3 Kasım 2002'de yüzde 34, 28 Mart 2004'te yüzde 42, 22 Temmuz 2007'de yüzde 47 oy alarak her seçimde oylarını artırarak milletimizin takdir ve teveccühünü kazanmıştır. Yapılan sosyal yardımları 'seçim rüşveti dağıtılıyor' diyenlerin tabelalarında Sosyal Demokrat yazması, Sosyal Demokrat olmalarına da Sosyal Devleti anlamalarına da görüyoruz ki yetmemiştir. AK Parti iktidarı döneminde sosyal devletin tüm gerekleri işletilmiş, fakir olan halk gözetilmiştir.

Fakir ailelere 6 yıl içerisinde 6 milyon ton kömür yardımı yapılarak soğuk kış gecelerinde sıcak evlerde kalmaları sağlanmıştır. Yine özürlü olanlara maaş bağlanmış, bunun yanı sıra evde bakıma ihtiyacı olan yaşlıların ailelerine de maaş bağlanarak ömürlerinin son dönemlerinde rahat ve huzurlu yaşamaları sağlanmıştır. Tüm bunların yanı sıra AK Partili belediyelerin de sosyal devlet ilkesini önemsemeleri neticesinde üniversite okuyan ve ekonomik sıkıntı çeken ailelerin çocuklarına da burs vererek bir anlamda da dayanışma ve yardımlaşmanın tüm güzelliğini ortaya koymuşlardır. Şimdi görüyoruz ki, tüm bu yapılan yardımları ortadan kaldırmaya çalışanları ve sosyal devletin gereğini anlayamayanları milletimiz çok iyi anlamıştır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?