22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Üniversitelere ulaşım kolaylığı

Bartın Üniversitesi'nde başlayan ve 7 Eylül'e kadar devam edecek olan kayıtlar için Bartın'a gelen öğrenci ve velilerin üniversiteye ücretsiz ulaşımlarının sağlanması uygulamasına başlanıldı.


Bartın Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin ulaşımı ücretsiz otobüs uygulamasına başlandığı bildirildi. Bartın Başkanı Cemal Akın, Bartın Otobüs Terminali'ne giderek uygulama hakkında görevliler ile görüştü. Bartın'a üniversite kaydı için gelen öğrenci ve velilerin Bartın'ın misafiri olduğunu ve titizlik gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Akın, "Bartın Üniversitemizin gelişmesi için herkesin üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmesi gerekir. Biz de belediye olarak elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Yeni akademik yıl başlangıcında Bartın'a ilk kez gelen öğrenci kardeşlerimize yardımcı olabilmek amacıyla terminal ile üniversite arasında Özel Halk Otobüslerimiz ile ücretsiz ulaşım hizmeti başlattık. Ayrıca üniversitenin görevlendirdiği 2 arkadaşımıza yer gösterdik. Burada gelenlere gerekli bilgileri verecekler" dedi.
Bartın Üniversitesi'nin her geçen yıl öğrenci sayısının artacağına dikkat çeken Belediye Başkanı Cemal Akın, "Kentimize gelecek öğrenci kardeşlerimizin barınabilmeleri için şimdiden hazırlıklar yapılmalı. Ben değerli iş adamlarımıza kent merkezinde yurt yaptırmaları konusunda rica ediyorum. Bartın'a gelen öğrencilere barınma sorunu yaşatmamamız lazım. Bunun yanı sıra ev sahiplerinden istediğimiz de kira bedellerinin yüksek tutulmamasıdır. Günümüzün ekonomik şartlarında bin bir güçlük ile çocuklarını okutmaya çalışan ailelere destek olmalıyız. Bu konuda da duyarlılık gösterilmesini rica ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 13:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?