17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Üniversiteliler sahili temizleyecek

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve Kent Konseyi Planlama ve Tasarım Meclisi tarafından "Kirletmek kirlenmektir" adı altındaki proje kapsamında Bartın'da sahil temizliği yapılacak.

Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri, Kent Konseyi Planlama ve Tasarım Meclisi ve Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genç Üye kolu tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Aralık Cumartesi günü Kızılkum sahillerinde "Kirletmek kirlenmektir" projesi kapsamında sahil temizliği yapılacağı bildirildi. Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğrencileri, Kent Konseyi Planlama ve Tasarım Meclisi ve Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genç Üye grubu adına açıklamada bulunan Meltem Önder, deniz kirliliği ve kıyı kirliliğinin çevre kirliliğinin bir parçası olduğunu, çevreye atılan atıkların hepsinin denize ulaştığını söyledi.

Önder, "Bu atıklar, insanda dahil birçok canlıyı olumsuz olarak etkilemektedir. Türkiye'nin deniz kıyılarının uzunluğu 8 bin 300 klometreden fazladır. Ülkemizin sahip olduğu bu kıyıları korumak ve daha iyi bir şekilde geleceğe taşınmasını sağlamak hepimizin görevidir.

Bu konuya dikkat çekmeyi ve insanları bilinçlendirmeyi amaçlayan Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri Bartın Kızılkum Sahili'ni 'Kirletmek Kirlenmektir Projesi' ile temizlemeyi ve üzerine düşen görevi yapmayı hedefliyor. Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Bartın Belediyesinin, Bartın Kent Konseyi Planlama ve Tasarım Meclisinin, Bartın Valiliğinin ve PMO-Genç'in katılım ve desteği ile 27 Aralık Cumartesi günü saat 09.00'da düzenlenecek olan bu çalışmaya çevre kirliliğine duyarlı olan tüm üniversite öğrencilerini bekliyor. Büyük işler küçük adımlarla başlar. Bartın Kızılkum Sahili'nden küçük bir adımla yola çıkan Peyzaj Mimarlığı öğrencileri bu cennet kıyılarının önemini biliyor ve diyor ki, Kirletmek kirlenmektir. Temiz kıyılar, temiz Bartın, temiz Türkiye bizim ellerimizde" dedi.

Projenin Düzenleme Kurulunda, Öğretim Görevlisi Mustafa Artar, PMO Genç Üyeleri Eyüp Gürçay, Meltem Önder, Serkan Çetin, Yahya Kemal Mazlum ve İsmail Yıldız yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 22:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?