22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Üniversiteye baz istasyonu kuruluyor

Bartın Üniversitesine (BÜ) özel bir GSM şirketi tarafından baz istasyonu kurulacak.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, teknik değerlendirmelerin tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.


BÜ yakınına baz istasyonu kurulacak olması başta üniversite öğrencileri olmak üzere, akademik personelin de tepkisini çekti. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan kurulacak olan baz istasyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Rektör Kaplan, "Şu anda teknik bilgiler, teknik elemanlarca araştırılmaktadır. Körü körüne itiraz etmek olmaz. Teknik heyetin vereceği sonuçlara göre uzlaşacağız. Sonuçta burası bir eğitim yuvasıdır. Şu anda teknik heyetin sonuçlarını bekliyoruz.

Bu konuda teknik anlamda zararları konusunda ikna edici bilgilere ulaşıldığı takdirde, yerinin değiştirilmesi hususunda gerekeni, yani yerinin değiştirilmesi söz konusudur. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek istemiyoruz. Teknik elemanlar gereken neyse onu yapacaklardır. Öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve yakın köylülerimizin sağlığı her şeyden önce gelir. Teknik elemanların çıkaracağı sonuç son durumu belirleyecektir" dedi.


Üniversite öğrencileri de baz istasyonunun kurulmasına değişik tepki yöntemleri ile cevap vermek istiyor. Öğrenciler kurulacak baz istasyonunun GSM Şirketine ait telefon hatlarını iptal ettirerek tepki vermeye hazırlanıyor.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 14:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT ALTAŞ IP: 85.99.169.xxx Tarih : 22.06.2009 21:53:01

NEYİN ARAŞTIRMASI NEYİN TEKNİK İNCELEMESİ .BAZ İSTASYONLARIN ZARARINI ÇOCUKLAR  BİLE BİLİRKEN BİR EĞİTİM  KURUMUNDA PROF. BİR YÖNETCİNİN BUNU BİLMEMESİ GARİP....