16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vali Güngör'den sitem

Bartın’daki Turizm Haftası etkinliklerinde konuşan Vali Ali Güngör, turizmcilerin etkinliklere yeteri kadar ilgi göstermemesini üzüntüyle karşıladıklarını söyleyerek sitemde bulundu.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yöresel Tel Kırma ve "Bartın’da Turizm" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninde turizmcileri göremeyen Bartın Valisi Ali Güngör sitemde bulunarak, turizmden para kazanan kişilerin olmaları gerektiği yerde bulunmadıklarını, "Turizm bu değil, sembolik faaliyetlerle günü kurtarma peşinde olmakla bu iş olmaz. Kendin pişirip kendin yedikten sonra hiçbir yere varılmaz" sözleriyle dile getirdi.

Turizmle uğraşanların daha duyarlı olması gerektiğini belirten Güngör, "Hafta kapsamında el emeği göz nuru emek veren genç kadınlarımız ve öğrencilerimiz çok güzel eserler ve sanatsal faaliyetler ortaya koymuş. Onlara tam not verirken, turizmcilere ise geçer not veremiyoruz" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Yöresel Tel Kırma ve Turizm konulu resim yarışmasına katılanlara düzenlenen törenle ödülleri verildi. 24 kişinin katıldığı Yöresel Tel Kırma yarışması sonunda geleneksel kimlik özellikleri, doğru tasarım, işçilik ve malzeme, tanıtım özelliklerinin göz önünde bulundurulduğu değerlendirmeler sonrasında Hatice Bilen birinci, Elvan Pek ikinci, Ayten Bakır ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinciye 200, ikinciye 125 ve üçüncüye 100 YTL para ödülü ile başarı belgesi verildi. 12 öğrencinin katıldığı resim yarışmasında ise İnönü İlköğretim Okulu’ndan Elif Çetin birinci, Hendekyanı İlköğretim Okulu’ndan Cennet Bayraktar ikinci, İnönü İlköğretim Okulu’ndan Sevda Çarlıoğlu da üçüncü oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:46:05
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?