22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Vali Işık: önemli bir sınav verdik

Bartın Valisi Halil Işık, "Bartın'da koordineli çalışma ile önemli ve başarılı bir sınav verdik" dedi.


Vali Işık, beraberinde İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Jandarma Komutanı Kd.Alb. Ali Galip İncekürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ile birlikte Bartın Belediyesi'ne gelerek kurulan kriz masasından yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Fen İşleri Müdürü Çetin Önder, Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürü Mustafa Kanmaz, Park ve Bahçeler Müdürü Meltem Karadeniz Cemaloğlu, Su İşleri Şefi Ali Yaşar ve Zabıta Müdürü Mustafa Ala'nın hazır bulunduğu ziyaret sırasında bir açıklama yapan Vali Halil Işık "Bartın'da koordineli çalışma ile önemli ve başarılı bir sınav verdik" dedi.

Merkez, köy ve beldelerden ulaşılamayan yer kalmadığını anlatan Işık, şöyle konuştu: "Kamu kurum ve kuruluşların tüm imkanlarını seferber ediyoruz. Dün yaka sellerini yaşamıştık. Ancak ırmakta su seviyesinde yükselmeler vardı. Tedbirlerimizi buna yönelik aldık. Irmak kenarlarındaki evler boşaltıldı, can ve mal kaybını önledik. Eğer evleri tahliye etmeyip, araçları kaldırtmasaydık şimdi can pazarı yaşanırdı."
Ankara ve Sakarya'dan Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri, Düzce'den Kızılay'ın seyyar mutfağının geldiğini anlatan Işık, sözlerine şöyle devam etti: "Çevre ve Orman Bakanlığı acil durumlarda kullanılmak üzere bir helikopter gönderdi. Ayrıca aynı bakanlıktan itfaiye araçları geliyor. İl kriz merkezi ile belediye kriz merkezi yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İntikal eden her soruna anında müdahale ediyoruz. İlgili bakan ve kurumları bilgilendirdik. Yoğun çalışmayla sıkıntıları aşmaya
çalışıyoruz." Can kaybı olmadığını anlatan Işık, şunları söyledi: "Muhtemel mal kayıplarını önlemeye çalışıyoruz. Ben görev yapan herkese teşekkür ediyorum. İlimizde birlik ve bütünlük içinde koordinasyon sağlandı. Üç günde metrekareye 299 kilogram yağışın düştüğü kentimizde sular çekilmeye başladı. Bundan sonra etkili bir yağış olmazsa taşkın ortadan kalkar."


MADDİ ZARAR YÜKSEK
Belediye Başkanı Cemal Akın, yaşanan sel afeti dolayısıyla belediyenin tüm imkanlarının seferber edildiğini, son 36 saattir ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi. Bartın'da yaşanan sel afetinin can kaybına yol açmadan atlatılmasının büyük teselli olduğunu belirten Akın, altyapının hasara uğradığını ve maddi zararın çok büyük ölçüde olduğunu ifade etti. Sel ile ilgili tüm tedbirleri aldıklarını anlatan Belediye Başkanı Cemal Akın, şöyle konuştu: "Dün gün boyu ve gece belediye hoparlöründen sürekli
halkımızı uyarıcı ilanlarımızı yaptık. Irmak kenarlarında ikamet eden vatandaşların evlerini boşaltmalarını sağladık. Kemerkörpü Meydanı ve Yalı'da ırmaktaki su seviyesi karayoluna çıktı. Ev ve işyerlerini su bastı. Anında müdahaleler ile vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Bu çalışmalar devam ediyor. Irmakta su seviyesi azalıyor. Ancak altyapımız büyük hasar gördü. Kanalizasyon, tretuarlar, beton parke ve asfalt yollar, refüjler, yeşil alanlar harap durumda. Ayrıca mezbahanemiz kullanılamaz duruma
geldi. Çağlayan piknik alanı sular altına gömüldü. Çöp konteynerleri sele kapılıp gitti. Şu an hasar tespit çalışmalarına başladık. Ayrıca, su çekilen bölgelerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları başlatıldı."

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?