16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vali Işık için veda yemeği!

Bartın Valisi Halil Işık'ın, İçişleri Bakanlığı'nın oluru üzerine Bartın Valiliği görevinden alınmasının ardından Bartın'da Vali Halil Işık için bir veda yemeği düzenlendi. Veda yemeğine Bartın Vali Yardımcısı Süleyman Deniz'in sözleri damgasını vurdu. Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, valinin görevden alınmasına sert tepki göstererek "Valilerin görev süreleri ve görevden alınmaları hukuki yönden düzenlenmelidir" dedi.


Bartın Valisi Halil Işık için Bartın'ın Amasra İlçesi Çakraz beldesindeki Yakamoz Restaurantta veda yemeği düzenlendi. Yemeğe Bartın Valisi Halil Işık, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali yardımcıları, kaymakamlar, Belediye başkanları, daire amirleri ve basın mensupları katıldı. Bartın'dan kararname ile Bilecik Vali Yardımcılığına atanan Bartın Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, valiler ile ilgili yasanın değiştirilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: "Halil Işık, 2008 yılının sonunda Bakanlar Kurulu kararıyla çıkan Valiler Kararnamesi ile ilimize atandı. Bakanlığımızdan gelen olur ile Vali İsa Küçük'ün mahkeme kararıyla Bakanlar Kurulundaki ilimize dönük olarak yapılan atamaya itiraz etmesi dolayısıyla açılan iptal davası sonucu, mahkeme kararının yürütmesi durduruldu. Hiç hesapta olmayan bir şekilde Vali Halil Işık Bartın'dan ayrılmak durumunda kaldı. Biz 7.5 aydır birlikte çalışıyoruz."


Vali Beyi önceden uzun süre görev yaptığı Eğitim Dairesi Başkanlığı'ndan tanıdıklarını anlatan Deniz, şunları söyledi: "Çalışkanlığı, mütevazi kişiliği ve etrafına ışık saçan kişiliği ile tanıyoruz. İlimizdeki çalışmaları süresince gecesine gündüzüne katarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını gördük. Nerede sorun ve problem varsa, vali bey gece gündüz, zaman mefhumu olmadan orada oldu, buna şahit olduk. Problemleri de çözdü. Biz özellikle yardımcılarına karşı, kaymakamlarına karşı, il daire amirlerine
karşı, vatandaşlara karşı, son derece seviyeli, saygılı ve iyi ilişkilere önem veren bir üslubu kendisine prensip edindiğini gördük. Hep öyle gördük, bundan sonra da o şekilde olacağı inancını belirtmek istiyorum. Bu sene biraz garip bir durum oldu. Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Başsavcı, Garnizon Komutanı, üç ilçe Kaymakamı, Vali Yardımcısı olarak ben ve en son Bartın Valisi Işık'ın tayinleri ilimiz açısından değişik bir durum ortaya çıkarttı. Doğrusu biz Sayın Valimizin bizleri uğurlamasını beklerken Vali bizden önce tayin oldu."


Ortada bir yanlışlık olduğuna inandığını belirten
Deniz, sözlerine şöyle devam etti: "Valiler istisnai memuriyeti kapsamındadırlar ama aynı zamanda devleti temsil ediyorlar. Bakanları tek tek temsil ediyorlar. Bakanların ildeki idari, ekonomik ve diğer işlevlerinin ildeki temsilcileri konusundadır. Bu kadar önem arz eden bir görevi yöneten valilerimizin görevde kalma süreleri ve görevden alınma şekillerinin hukuki yönden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu düzenlenmediği sürece ister istemez bir takım sıkıntıların geleceğine inanıyorum. Bu durumun
kısa sürede düzeleceğine inanıyorum."


HERKES EN ÜST SEVİYEDE ÇALIŞMALI
Bartın Valisi Halil Işık da Bartın'dan ayrılmanın kendisi için üzüntü verici bir durum olduğunu belirterek "Bartın önemli potansiyeli yaşadı. Hizmet noktasının çıtasını ne kadar yukarı çıkartabileceğini yaşadı. Alınan tedbirlerle afetin nasıl yönetildiğini görmüştür. Artık bundan sonra geri dönüş söz konusu değil. Bundan sonra herkes en üst seviyede çalışmalı. Bir aile saadeti içinde birlikte görev yapıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Bartın Valisi Halil Işık'a davetliler tarafından çeşitli veda hediyeleri verildi.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 13:55:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?