22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Vali KÖYDES çalışmalarını inceledi

Bartın Valisi İsa Küçük, Köylerin Altyapısını Destekleme (KÖYDES) programı çerçevesinde devam eden ve 7 köy, 31 mahalle ile yaklaşık 5 bin nüfusa hizmet veren Kurtköy-Akçamescit grup köy yolunda yapılan sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. 

Vali İsa Küçük, Kurtköy-Akçamescit grup köy yolunun, merkez ilçede 7 köy, 31 mahalle ile yaklaşık 5 bin nüfusa hizmet verdiğini, bunun yanında, Bartın-Karabük ile Bartın-Zonguldak karayolları arasındaki bağlantıyı sağladığını söyledi. 

Küçük, yolda birinci kat asfalt satıh kaplama durumundayken, üzerindeki ağır tonajlı yük ile yoğun trafik yüzünden sürekli bozulmalar meydana geldiğini belirterek, "Bunların tamiratı masraflı olması nedeniyle sıcak asfalt yapmayı uygun gördük. Bu amaçla hazırlanan maliyet hesabında Bayındırlık Bakanlığı fiyatları ile 1 milyon 280 bin YTL'ye çıkan maliyet, Özel İdare imkanları ile 480 bin YTL'ye düşürüldü ve yüzde 63 oranında kamuya yarar sağlandı. Yolun yapım ve teknik özelliği nedeniyle uzun süreli kullanımda kalacağı hesaplanmıştır" dedi. 

Vali İsa Küçük, hedeflerinde bin kilometre yolun sıcak asfalt yapılmasının olduğunu vurguladı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 15:13:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ercan ALAY IP: 88.239.85.xxx Tarih : 28.05.2007 11:34:10
BÖYLE YATIRIMLARIN YAPILMASI, BARTIN VATANTAŞI OLARAK, BENİ ÇOK GURULLADIRIYOR . BARTIN VALİMİZİNDE ÇALIŞMARIN YERİNDE İNCELEMESİ VE GÖRMESİ BENİ DAHA MEMNUN EDİYOR.VALİMİZE SONSUZ ŞUKRANLARIMI SUNARIM GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLERİM 7