16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vali Küçük kalpak giydi

KIRGIZ ÖĞRENCİLER BARTIN VALİSİNE KALPAK VE ÇEPKEN GİYDİRDİ

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)'ın davetlisi olarak Bartın'a gelen Kırgızlı öğrenciler Bartın Valisi İsa Küçük ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu'na Kırgızistan'a özgü kalpak ve çepken yelek giydirdi.

Kırgızistan'ın Narin şehrindeki Narın Murat Subakocayev Kırgız-Türk Lisesi Okulundan 16 Kırgız öğrenci, 4 öğretmen ve Narın Belediye Meclis Üyesi olan 1 öğrenci velisi 21 kişilik heyet Bartın'a geldi. Kırgız Türk Lisesinde görev yapan öğretmenler Halil Koç, İsrafil Çalpanov, Suyman Kul, Serkan Oral ve öğrenci velisi Düşenkul Cumakov ile birlikte 21 kişilik öğrenci heyetini BAKİAD Yönetim Kurulu nezaretinde Özel İdare Meclis Salonunda ağırlayan Bartın Valisi İsa Küçük Kırgız öğrencilerle sohbete ederek Manas Destanını anlatmalarını istedi.

Sagınbek Cumagululu isimli öğrenci Vali İsa Küçük'e ve beraberinde bulunan Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun ve BAKİAD Yönetim Kuruluna Manas Destanından beyitler okudu. Öğrencilerle sohbet eden Vali İsa Küçük başarılı olmanın başında insanı sevmenin bulunduğunu belirterek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş medeniyet uygarlığına ulaşma ülküsüne sözüne işaret ederek öğrencilere Türkiye hakkındaki izlenimlerini sordu.

Türkiye'ye ilk kez geldiklerini anlatan Kırgız öğrenciler Türkiye ve Bartın'ın güzelliklerini ülkelerinde anlatacaklarını belirterek Vali Küçük'le sohbet etti. Ziyaret esnasında Kırgızistan'ın Narin şehrinin belediye meclis üyesi olan aynı zamanda da öğrenci velisi olarak Bartın'a gelen Düşenkul Cumakov ve öğretmen Halil Koç Bartın Valisi'ne kalpak hediye edip çepken giydirerek Kırgızistan'a davet etti. Vali İsa Küçük de, Kırgız öğrencilere Atatürk'ün Nutuk kitabını hediye etmesinin ardından Kırgız öğrenciler Vali İsa Küçük ve beraberindekilere kol bastı şov gösterisi sundu. Ziyaret sonunda Bartın Valisi İsa Küçük, "Aile fotoğrafı" çektirelim ifadesi kullanarak Kırgız heyetiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kırgız öğrenciler daha sonra öğretmenleri Muhammet Gökmen'in Bartın'ın Kozcağız Beldesinde yaşayan ailesine ziyaret gerçekleştirdiler. Önceki yıllarda Kırgızistan'a birkaç kez ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten BAKİAD Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Bahçıvan da Bartın'a gelen Kırgız öğrencilere ve öğretmenlerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

KIRGIZ ÖĞRENCİLER BARTIN VALİSİNE KALPAK VE ÇEPKEN GİYDİRDİ
KIRGIZ ÖĞRENCİLER BARTIN VALİSİNE KALPAK VE ÇEPKEN GİYDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 10:25:02
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 10:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?