16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vali Küçük muhtarları uyardı

Bartın Valisi İsa Küçük, muhtarları uyararak, görevini yapmayan hakkında yasal işlem başlatılacağını söyledi.
Halk Eğitim Merkezinde yapılan Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği toplantısına katılan Küçük, okullara su vermeyen muhtarları uyardı.

Birlik toplantısının açılış konuşmasını yapan Küçük, okullara su vermeyen muhtarları uyararak, "Köy muhtarlarımıza özellikle birkaç konuda beklentilerimizi belirtmek istiyor ve muhtarlarımızı bu görevleri yapmaya davet ediyorum. Bu görevleri yapmayan muhtarlarımız hakkında da yasal işlemin yapılacağını bilmek gerekir. Öncelikle bütün köy muhtarlarımız sondajla yeraltı suyu arayalım, köyümüze yeraltından su getirelim, su çıkaralım istiyor. Arkadaşlar bu çok doğru değil. Sadece yer üstünde su kaynakları yoksa sondaja başvuralım. Çünkü sondaj demek, elektrik maliyetinden dolayı köylü vatandaşlarımız için ücretli su demektir. Yer üstü kaynakları yoksa orada sondaj açalım. 2008 yılı içerisinde de çalışmalarımız devam edecektir ama özellikle belirtmek isteriz ki 2008 yılında yapacağımız gerek yol, gerekse içmesuyu konusunda köylerimizin katkısını dikkate alacağız. Bildiğiniz gibi her okulumuza birer kamu kuruluşumuz destek olmaktadır, buna sizinde desteklerinizi bekliyoruz. Bu projeden en önemli beklediğimiz sonuç sadece okullarımızın ihtiyaçlarını Milli Eğitim Müdürlüğümüze bırakmamak lazım.

Buradaki bütün öğretmenler, öğrenciler şüphesiz ki Valilik olarak bizim sorumluluğumuzdadır ama diğer arkadaşlarımızda destek olursa daha çok başarılı olacağımıza inanıyorum. El ele vererek daha çok güçleneceğimize, öğrencilerimizin Türkiye düzeyindeki yarışmalarda daha çok başarılar kazanacağına inanıyorum. Çok az olsa da bazı muhtarlarımızın köy okullarına su vermediklerini biliyorum. Şayet bu sorun en yakın zamanda hatta yarın sabaha kadar suyu olmayan okulumuz kaldıysa bu muhtar hakkında yasal işlem yapılacağını bilinmesini isterim, herkes okulumuza suyu versin. Buna Türkiye Cumhuriyetinde kimsenin hakkı yoktur, biz öğrencilerimizi kucaklamaktayız, hiç birimizin böyle bir yetkisi yoktur" dedi.

Küçük, özellikle sahil köylerinde imar planı yapılmasına önem verdiklerini belirterek, "Sizlerinde bildiği üzere Ülkemizin değişik yerlerinden ilimize gayrimenkul satın almaya gelenler var, özellikle kıyı köylerimiz çok dikkatli olması lazım. Betonlaşma, çirkinleşme ve çevre sorunlarıyla karşılaşmamak için mutlak suretle imar planlarımızı yapmalıyız ve imar planlarımızın çağımızın turizm anlayışı içerisinde buralardaki turizmin gelişmesine önderlik etmesi lazımdır, bu felsefenin hayata geçirilmesini arzu etmekteyiz" diye konuştu.

2007 yılında bin 100 kilometre yol yaptıklarını ifade eden Küçük, "Köylerimizde içmesuyu ve yol yapımına ağırlık veriyoruz ve bugüne kadar da bütün çalışan arkadaşlarımızın tüm gayretleri ile başarılı olduğumuzu belirtmek isterim. 2006 yılında olduğu gibi 2007 yılında da çalışmalarımız sonlanma aşamasına gelmiştir. İl genelinde hedefimiz bin kilometre yol yapmaktı ve bunu aştık. Vatandaşlarımıza bu yollarda kazasız-belasız seyirler diler, emeği geçen arkadaşlarımı da kutlarım. Yine içmesuyu konusunda da geçen seneki tüm çalışmalar bitirildi. Bu senede içmesuyu konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Birliğimizin faaliyetleri açısından baktığımız zaman 2007 yılında yaklaşık 10 milyon YTL birliğimize tahsis edilmiş ve bunun karşılığı olarak toplam 71'i yol, 51'i içmesuyu olmak üzere 122 proje yer almıştır ve bu projelerden yollar tamamen bitirilmiştir. 94 kilometre stabilize, 61 kilometre asfalt ve 23 kilometrede sıcak asfalt yapıldı. İçme sularında yer alan 51 projenin 48 projesi devam ediyor, 3 projeden su olmaması sebebiyle vazgeçildi ve revizyon işlemleri devam etmektedir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 13:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?