15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Vali Küçük'ten 29 Ekim mesajı

Bartın Valisi İsa Küçük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle mesaj yayınladı. Vali Küçük, 84 yıldır Cumhuriyet coşkusunu, Cumhuriyet sevdasını ve Cumhuriyet ışığını bugünlere kadar getirdiklerini belirtti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından konuşan Vali İsa Küçük, Türkiye Cumhuriyeti'nin, milleti yok etmek isteyen emperyalist güçleri Anadolu'dan kanı ve canı pahasına atan şehitlerin, gazilerin ve eşsiz kahramanların armağanı olduğunu söyledi.

Vali Küçük, "Cumhuriyet, milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin, yurdumuzun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür. Cumhuriyet kardeşliğin, çalışmanın, üreterek zengin olmanın mutluluk ve gönenç içinde yaşamamızın adıdır. Bu yaşanan olaylar bir kere daha göstermektedir ki, milli mücadelemiz bitmemiştir. Kimse, yanlış yerlere, yanlış yönlere, yanlış yollara bakmasın. Bu mücadelede toplanacağımız yer, bağımsız ve özgürlüğümüzün sembolü Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altıdır. Bağımsızlık ve özgürlük, Atatürk, Cumhuriyet, Cumhuriyetimizin temel değerleri olan ulusal egemenlik, demokrasi, laiklik, sosyal hukuk devleti, çağdaşlık ve çağdaş uygarlık düzeyini aşmak hedefi bizi bir arada tutan değerlerdir. Bu değerler etrafında, el ele, gönül gönüle vererek, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da artıracağız. Daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. Akıl ve bilim meşalesinin aydınlığında ülkemizi mutlu insanlar ülkesi yapmak hedefini hep birlikte başaracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 10:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?