22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Vali küskünleri barıştırdı

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Elmacık köyünde, çeşitli nedenlerle yıllardır yaşanan husumetler, anlaşmazlıklar, dargınlıklar ve bazı ailelerin fertleri arasındaki küskünlükleri kaldırmak ve barış ortamını sağlamak üzere Bartın Valisi Halil Işık, Elmacık köyünü ziyaret etti.


Vali Halil Işık, köye Ulus Kaymakamı Uğur Arslan, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Jandarma Komutanı ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzun, Karayolları 156. Şube Şefi Rahettin Koçak, Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş ve İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Hızoğlu ile gitti. 23 yıldır hiçbir valinin uğramadığı Elmacık köyünü ziyaret eden Vali Halil Işık ve beraberindeki heyet, kalabalık bir
topluluk tarafından coşkuyla karşılandı.

Vali Halil Işık, Elmacık köyüne geliş nedenlerinin köy halkını ziyaret etmek, ihtiyaç ve sorunlar ile çalışmaları yerinde görmek olduğunu, bunun yanında uzun süredir köyde yaşanan anlaşmazlıklara da son vermek istediklerini söyledi. Çeşitli konuşmaların ardından taraflar arasında yıllardır süren anlaşmazlık taraflar adına Muhtar Sefer Aytar ile Bartın İli Ulus İlçesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Küçük arasında devreye girerek sert ortamı yumuşattı
ve barış ortamının sağlanmasına vesile oldu. Her iki taraf birlik ve beraberlik içinde Vali Halil Işık ve beraberindekilere ikramda bulundu. Vali Işık da valilik makamının herkese açık olduğunu belirterek "Sağlanan barış ortamının her zaman takipçisi olacağım. Husumet ve kan davası, dargınlıklar bizim yöremiz insanına göre değil. Biz Türkler olarak sevgi, saygı çerçevesinde geleneklerimizi sürdürmeliyiz" dedi.
Vali Halil Işık ayrıca, köy muhtarı Aytar'ın evinde 15 yıldır dargın olan baba Şaban Cambaz ile oğlu İsmail Cambaz'ı da barıştırdı. Muhtar Aytar ziyaret anısına Vali Halil Işık ve Ulus Kaymakamı Uğur Arslan'a Devrek bastonu hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?