17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Vali yılın ilk sekiz ayını değerlendirdi

Bartın Valisi İsa Küçük, 2008 yılının ilk 8 ayında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Vali Küçük, üniversite, demir yolu çalışmaları, hidroelektrik santral, BELDES ve KÖYDES projeleri ile ilgili bilgi verdi.
Bartın Valisi İsa Küçük, yeni kurulan üniversitenin bir bilim merkezi olmasının yanında Bartın'da ekonomiyi, sosyal ve kültürel hayatı etkileyeceğini söyledi. Vali Küçük, 2008 yılı içerisinde Bartın'da meydana gelen en önemli konunun Bartın Üniversitesinin açılmış olması ve Rektör Prof.Dr. Ramazan Kaplan'ın da göreve başlamış olması olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Üniversite bir bilim merkezi olması yanında şüphesiz Bartın'da ekonomiyi, sosyal ve kültürel hayatı etkileyecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerine Bartın'ın daha fazla katkı sağlamasına imkan verecektir. Bu bakımdan rektörlüğümüzün gerek bölge müdürlükleri, gerek mahalli idareler, gerek kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerinde ve rektörlüğümüzün taleplerinde, herhangi bir sürüncemede bırakılmaksızın derhal ve öncelikle değerlendirip sonuçlandırılmasını ve sonucundan mutlak suretle kısa sürede rektörlüğümüze bilgi verilmesi çok hayati önem taşımaktadır."


Önümüzdeki dönemde Bartın Üniversitesi'nin fiziki yapılaşmasını çok hızlı bir sürede yapıp gerçekleştirileceğini anlatan Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: "81 ilimizde artık üniversite olduğuna göre buranın cazip hale gelmesi, bizim gerek bilim dünyasındaki akademisyenleri, gerek burayı tercih edecek öğrencilere diğerlerinden farklı bir imkanı sunmamıza bağlıdır. Bu bakımdan Bartın'ı üniversitesiyle cazip hale getirmemiz önemlidir."


DEMİR YOLLARI
Vali İsa Küçük, demir yolu projesi ile ilgili Amasra, Bartın ve Filyos arasındaki birinci bölüm hattının öncelikle yapılmasında ihtiyaç ve zaruret olduğunu söyledi.
Amasra, Bartın ve Filyos arasındaki birinci bölüm hattının öncelikle yapılmasında ihtiyaç ve zaruret olduğunu anlatan Vali Küçük, şunları söyledi: "Bu hattın yapılması Bartın'daki termik santral ve enerji konusundaki tartışmalara da bir açılım getirmesi açısından, ayrıca Amasra ilçemizdeki kömürün daha ekonomik ve faydalı kullanılması açısından buna ihtiyaç var. Amasra'daki üretim miktarının artması durumunda mevcut karayolları ağımızın iç pazara bunu ulaştıramayacağını biliyoruz ve görüyoruz. Demir yollarının öncelikle Bartın, Amasra ve Filyos arasının yapılmasına önem vermemiz gerekiyor."


Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı'nın ÇED çalışmalarını tamamladığını anlatan Vali Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: "1/2000'lik uygulama projeleri ihale edilmiş durumda, 2009 yılı sonunda bu projeler bitmiş ve 2010 yılında da ihaleye çıkacak süreç başlatılmıştır. Enerji konusunda Devlet Su İşlerimizden özellikle ve ısrarla takipçisi olmasını istediğimiz bir diğer konu da, Bartın'daki akarsular üzerindeki şu an özel sektör tarafından müracaatı yapılmış 9 adet hidroelektrik santral çalışmalarında yatırımcılara gerekli kolaylığın gösterilmesi ve bir an önce bu hidroelektrik santrallerinin yaklaşık kurulu gücü de 9 HES 43 MW olduğuna göre hem ilimiz hem de ülkemiz açısından da önemli kaynağın bir an önce hayata geçirilmesinde fayda görüyorum"


38 PROJEDEN 37'Sİ TAMAMLANDI
Vali İsa Küçük, BELDES ve KÖYDES projeleri ile ilgili yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "KÖYDES çalışmalarının 2008 yılı içerisinde bilindiği gibi 38 proje yer almış bu projelerden 37'si tamamlanmıştır. Bir adet içme suyu konusunda çalışmalar devam etmektedir. Belediyelerimize tahsis edilen ve kısaca BELDES olarak yürütülen hizmetlerimizde de ödeneklerin bu yıl içerisinde kullanılmasında önem görmekteyiz. Karayollarımız genel olarak duble yol çalışmasında İl Özel İdaremizle birlikte, DSİ makinelerinin katılımıyla belli çalışmalar yapıldı.

Bundan sonraki aşamada Abdipaşa - Karabük-Safranbolu arasındaki bölümde çalışmanın öne geçeceğini görüyoruz. Gerçekten Bartın ile liman arasında gerek DSİ'nin TEFER projesi gerek bölgede SİT alanının ilan edilmiş olmasının oluşturduğu sorunları aşmakta zaman kaybetmemek için çalışmalarımızı Abdipaşa - Safranbolu arasına kaydırmanın doğru olacağını düşünüyorum."


Karayolları'nın şehir geçişlerinde orta refüjleri yaptığını gördüklerini anlatan Küçük, şöyle konuştu: "Bu doğru bir çalışmadır. Ancak, bunun paralelinde belediyemizle de koordine ederek kaldırımların yapılmasında aciliyet görüyoruz. Köy yolları ve demir yollarımızın kışlık bakımının önümüzdeki ay içerisinde süratle tamamlanması, yine BEDAŞ'ın elektrik hatlarındaki çalışmayı süratle tamamlayarak sorunsuz bir kış geçirme ve vatandaşlarımıza hizmetin kesintisiz sunulabilmesi açısından da önemli
görmekteyim."
Bartın Valisi İsa Küçük, çalışmaların aynı başarıyla devam edeceğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?