17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Vali'den eğitim mesajı

Bartın Valisi İsa Küçük, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı sebebiyle mesaj yayınladı.

Vali Küçük, eğitimin kültür ve uygarlığın inşa aracı olarak bilimsel olduğunu söyledi.


2008-2009 eğitim yılı sebebiyle açıklamalarda bulunan Bartın Valisi İsa Küçük, öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim yılın Vali Küçük, "Değerli idareci ve öğretmenler, sevgili öğrenciler; saygıdeğer veliler. Yeni Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin, sevgili öğrencilerimiz ve sayın velilerimiz sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2008-2009 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Eğitim, kültür ve uygarlığın inşa aracı olarak her zaman bilimsel, sosyal, kültürel ve teknik gelişmelerin hazırlayıcı ve taşıyıcı unsurlarından etkilenen ve ülke insanını çağdaş değerlerle kaynaştıran, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilip, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir.

Bu nedenledir ki, Cumhuriyetle birlikte Büyük Önder Atatürk'ün başlatıp kararlılıkla sürdürdüğü eğitim hamlesi, O günden bugüne hiç durmaksızın, hız ve inancından kayıp vermeden devam etmiş ve toplumun gündeminde en önemli ve en öncelikli konu olma özelliğini daima korumuş, her şeye rağmen, dünyanın gelişmiş ileri unsurlarıyla rekabete hazır bir Türkiye'yi var etmek, çağdaş, atılımcı, cesur ve dinamik bir genç nüfusu ortaya çıkarmak bizim insanımızın eğitime verdiği önem ve öncelikle mümkün olmuştur.

Bunun için, eğitim konusunda her zaman tek yürek olmak, ulusça aynı heyecan ve coşkuyu yaşamak ve kararlılığımızı, genç nüfusumuzu en iyi biçimde eğiterek geleceğe güvenle bakıp teminat altına alma zorunluluğumuz vardır. Değerli öğretmenler. Öğretmenlik, idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Atatürk Türkiye'sinde Cumhuriyet ülkülerini ve demokrasi inancının benimsetilip, kökleşmesinde siz öğretmenler en büyük sorumluluğu üstlenmiş ve bu sorumluluğun bilincinde görevinizi başarıyla yürütmektesiniz.

Özlediğimiz, hedeflediğimiz okul, öğrenmeyi sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle ve çevresiyle barışık öğrenciler yetiştiren okuldur. Sevgili öğrenciler. Okulunuzu, öğretmenlerinizi, vatanınızı, milletinizi ve bağımsızlık sembolü bayrağımızı seviniz, bu değerlere sahip çıkınız. Ulu Önder Atatürk, Gençler, vatanın bütün ümit ve istikbali size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır diyerek size olan inancını belirtmiştir.

O'na layık olacağınıza gönülden inanıyorum. Saygıdeğer veliler. Sizler okullarımızın, yönetim ve denetimin ortağısınız. Bu sebeple okullarımızın sorunları ve öğrencilerimizin eğitim-öğretimleri ile yakından ilgilenmelisiniz. Çünkü eğitim camiamız geleceğimizi biçimlendiriyor, yetiştiriyor. Eğitimin üç ayağı olan öğrenci, veli, öğretmen desteğinde görevinizi en sağlıklı şekilde oluşturacağınızdan eminim" dedi.


Bartın Valisi İsa Küçük, Büyük Atatürk'ün çizdiği aydınlık yolda ilerleyen Türkiye'yi daima ileriye götürmek için çabalayan öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, beraberce, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?