16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vali'den öğrencilere hediye

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 89. yılı törenleri Bartın'da yapıldı. Bartın Valisi Halil Işık, öğrencilere Atatürk'ün Nutku'nu hediye etti.


Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerde Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından elverişsiz hava koşulları nedeniyle Atatürk stadyumundaki kutlamalar Halk Eğitimi Merkezi Salonunda gerçekleşti. Bartın Valisi Halil Işık'ı, Atatürk İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencileri Beyza Çökelek, Ayşenur Çebi, Fethullah Bitikler, Savaş Karataş, Rabia Çakır ve öğretmenleri Levent Ersoy ile birlikte makamında ziyaret etti. Vali Halil Işık'tan görevi devralan Beyza Çökelek, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt'u telefonla arayarak, Bartın'ın en eski okullarından olan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yeni binaya kavuşturularak modern binada eğitim ve öğretimin devam etmesi konusundaki talimatını iletti. Öğrencilerimizden Rabia Çakır ise Vali Halil Işık'a, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda misafir ülkelerden bu mutlu günümüze ortak olmak isteyen öğrencileri kendi evlerinde ağırlamak istediklerini dile getirdi. Vali Halil Işık ziyaretten dolayı öğrencilere teşekkür ederek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Yüce Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır. Ancak, bayramın önemi o kadar artmıştır ki, bu bayram ulusal olmanın yanında evrensel bir çocuk bayramı olmuştur. Çünkü, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramdır.

Çocuklarımıza düşen en önemli görev, Yüce Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık düzeyi üzerine taşımak, onun ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak da devletimize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmeleridir. Çocuklarımızın bunu başaracağından umutlu olduğumu belirtmek istiyor, bu anlamlı günlerini kutluyorum" dedi. Bartın Valisi Halil Işık, öğrencilere Atatürk'ün Nutku'nu hediye etti. Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenci andı, konuşma ve şiirlerin sonrasında halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam eden 89. yıl coşkusunda diğer kutlama etkinliklerinin 25 Nisan tarihinde Atatürk stadında devam edeceği, hava koşullarının yine elverişsiz olması durumunda ise Halk Eğitimi Merkezi salonunda gerçekleşeceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 18:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?