17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Vali'den SBS birincilerine altın ödülü

Seviye Tespit Sınavında (SBS) Türkiye birinciliğini paylaşan 3 ilköğretim okulu öğrencisi, Bartın Valisi İsa Küçük ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt tarafından ödüllendirildi.

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ın eğitim alanında daha önceleri kendi içinde yarıştığını, ancak şimdi ise Türkiye ve Dünya ile yarışabilecek düzeye geldiğini vurguladı.
Bartın Valiliğinden düzenlenen ödül törenine Bartın Valisi İsa Küçük, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Okul Müdürleri, SBS'de Türkiye birinciliği kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vali İsa Küçük yaptığı konuşmada öğrencilerin başarılarının önemine değindi. Vali Küçük,"Türkiye birincileri olarak bizim için çok önemliler. Aldıkları başarı göğsümüzü kabarttı. Öğrencilerimizden 2 tanesi anaokulunda eğitimlerine başlamış.

Anaokullarından eğitime başlamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Öğrencilerimizin bundan sonra da başarıları bekliyoruz. Bartın eğitim konusunda daha önce kendi içinde yarışırken, şimdi Türkiye ve hatta Dünya ile yarışabilecek bir konuma gelmiştir" dedi.


Konuşmaların ardından Bartın Valisi İsa Küçük ve Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, SBS sınavında bütün soruları cevaplayarak 500 puan alan ve Türkiye birinciliklerini paylaşan Emel Işık İlköğretim Okulu öğrencisi Ekin Tuna Manav, Gülpembe İlköğretim Okulu öğrencisi Metehan Kaya ve Kumluca Yatılı Bölge Okulu (YİBO) Eşref Eren'e altın ve takdirname verdi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?