22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Valiye AB brifingi

Bartın Valisi Halil Işık, Avrupa Birliği (AB) Projeleri ve çalışmaları ile ilgili brifing aldı.

Valilik toplantı salonundaki toplantıya, Bartın Valisi Halil Işık, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Türker Öksöz ve Ali Akça, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ahmet Kutluhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Sanayi ve Ticaret İl Müdür Yardımcısı İbrahim Gün, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Uzmanı Güngör Abussuutoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri katıldı.

Vali Işık, "Bartın Valiliği olarak proje birimlerimizin hazırlayacağı Avrupa Birliği projeleri ile ilimizin gelişimine yeni bütçe imkanları oluşturmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Kurumlarımızın AB projeleri muhakkak var, ama biz bunları daha genel, daha üst düzeyde düşünerek, ilimizi ekonomi, sanayi, turizm, eğitim ve sağlık gibi konularda daha etkin projelerle geliştirmemiz gerekiyor. Genel bütçenin belli bir disiplini var, ne kadar arzu etseniz de her konuda tüm hizmetleri gerçekleştirmek bazen mümkün olmayabiliyor. Bütün kurumlarımızın AB projelerine önem vererek ilimizin gelişimine katkıda bulunmalarını ve bu konuda hep birlikte hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bartın'ın kendi özelinde uygulaması gereken projeleri göz önünde tutarak bunlara öncelik vererek çalışmalar yaparak, takipçisi olmalıyız. Bunları entegre bir şekilde faaliyete geçirerek örneğin tüm alternatif turizmi ilimizde yaygınlaştırarak projeler üreterek gelişme sağlamalıyız. İlimizin sanayi ve ticaretini, tarımını, eğitimini, sağlığını, ekonomisini ve diğer hizmet alanlarını projelerle geliştirerek desteklemeliyiz. Daha bir çok konuda hedeflerimize ulaşmalıyız. Bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapmalıyız hep birlikte değerlendireceğiz" dedi.

Vali Halil Işık'ın konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE proje koordinasyon ekibinden Cevdet Duran tarafından yapılan çalışmalarla ilgili Vali Işık'a brifing verildi. Leonardo da Vinci, Comenius ve Arion projeleri ile ilgili ilimizdeki tüm ayrıntıları irdeleyen Vali Halil Işık, bu projelerin yanında, kamusal olarak faydalanacak olan projeleri oluşturmamız gerektiğini vurgulayarak, hep birlikte el ele vererek güç birliği içerisinde ilimizin gelişim hızının artmasının sağlanmamız gerektiğine dikkat çekti.

Bartın Valiliği AB Projeleri Danışma Masası Sorumlusu Simten Birsöz'ün Valilik destekleri ile hazırlanan AB projeleri ile ilgili brifingin ardından Vali Işık'ın dikkat çektiği bir konu da; kentsel ve toplumsal gelişimi sağlayacak çok faydalananı olan somut projelere ağırlık verilmesi oldu. Vali Işık ayrıca, kendisinin de uygun gördüğü konularda kamu kurum ve kuruluşlarını projelerle destekleyeceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:03:34
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?