17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Van'a Bartın'dan okul

Van'da meydana gelen deprem sonrasında Bartınlılar tarafından Van'a okul yaptırılmasının kararlaştırılmasının ardından, okulun ana gövdesi yola çıktı.

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2'lik deprem sonucu Bartın Valiliği'nce yaptırılan Kozluca Bartın İlköğretim Okulu Van'a gitmek üzere yola çıktı. Bartın'a özel bir şirket tarafından yapılan okulun 500 metre kare üzerine kurulacağı montaj için Bartın'dan gidecek ekip için çalışma ortamının hazır olduğu bildirildi.

Vali İsa Küçük, eğitim için zorda kalan Van halkı için hayırlı bir çalışma yaptıklarını, fırsatı olduğunda da bölgeyi ziyaret edeceğini belirtti. Vali Küçük, ''Van'da meydana gelen acıları, üzüntüleri ortadan kaldırabilmek için, vilayetimizde yapmış olduğumuz değerlendirmede oradaki okulsuz kalan öğrencilere geleceklerini daha doğru hazırlamak için yapılacak işin en doğru okul olacağını karar verdik. İmkanlarımız doğrultusunda bir okul yapımını Van Valisine söylemiştik. Kendileri bizlere hemen cevap vererek Van'ın Erciş ilçesi Kozluca köyünde okulu kurmaya karar verdik. Buradaki çalışma günler önce bitirilmişti. Van'daki yerin alt yapı çalışmaları dün bitti. Bizlerde bugün okulumuzu bugün yola çıkarıyoruz. Yapımcı firmamıza da hiçbir kar elde etmeden bu çalışmayı yaptıkları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmasını ardından Vali İsa Küçük yola çıkacak olan şoförlerle sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2011 Cuma 14:33:04
Güncelleme :7 Aralık 2011 Çarşamba 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?