17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

'Vatadaşın 15 yılı ipotek altına alındı

Saadet Partisi (SP) Bartın İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, bankaların son 5 yılda verdiği kredi kartı ve tüketici kredileri ile gelecek 15 yıllın ipotek altına alındığını ifade etti.

SP Bartın İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, bankaların Türk insanının 15 yılını ipotek altına aldığını belirtti. Ekonominin bozulmasındaki en büyük etkenlerden birisinin bankaların kredi kartı ve kredi olanaklarını hesapsızca vermesinden geçtiğini belirten SP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, "Ekonominin güzelliği cebe yansır, eşyanın güzelliği de yüze yansır. Türkiye'nin yüzde 42'si dış güçlerin eline geçen bankalarımız halkımızı kredi kartları ve 60 aya kadar varan vadelerle kredi verdi. Bu durum halkımızın en az 3, en fazla da 15 yılının ipotek altına alındığının kanıtıdır. Kurtuluş ise ağır sanayi ve üretime dayalı ekonomiden geçmektedir. Ayrıca yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük bir Türkiye, yeni bir dünya programının yegane uygulayıcısı Milli Görüşten geçmektedir. Biz konuşmuyoruz. Biz yaptıklarımızı halkımıza hatırlatıyoruz. Ülkeyi satarak değil, üreterek kalkındırabiliriz" dedi.

SP İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Saadet Partisi'nin yerel yönetimlerde başarı sağlaması durumunda Bartın'da 75 YKr'ye satılan 300 gram ekmeği ucuzlatacaklarını ve Bartın'da 3 ekmek fiyatının 1.050 YTL olacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 16:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?