16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Vatandaşlar fakülte istediler

Bartın’ın Ulus ilçesinde düzenlenen toplantıya katılan vatandaşlar ilçeye fakülte istedi.


Ulus’a Hizmet Vakfı’nın düzenlediği toplantıya AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Mahmut Kartal, AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, siyasi partilerin temsilcileri, Ulus’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, esnaflar ve çok sayıda Ulus halkı katıldı. Toplantı öncesinde Ulus’a Hizmet Vakfı Başkanı Ziya Çelik ve Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus ile birlikte, Ulus Oteli’ni, Ulus İlçe Halk Kütüphanesi ve Kültür evini, Ulus ilçesinde faaliyet gösteren İlköğretim Okulu ve Meslek Lisesi binalarını gezen Rektör Kaplan, daha sonra Ulus Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
Katılımcılar, Ulus ilçesinde Bartın Üniversitesi’ne bağlı bir fakülte veya yüksekokulun açılmasını istedi. Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan da toplantıda üniversite ile halkın bütünleşmesi gerektiğini, bu nedenle ilçelerde üniversitenin bir biriminin olmasının faydalı olacağını belirtti. Kaplan, üniversitenin kampus alanının belirlenerek, bir an önce kampüs temelini atmak için çalıştıklarını söyledi. İlçelerde ve beldelerde üniversitenin kullanabileceği binaların değerlendirilmesinden yana olduğunu belirten Kaplan, “Bunun için gerekli incelemeleri diğer ilçelerimizde de yapıyoruz” dedi.


AK Parti Bartın Milletvekili Av.Yılmaz Tanç’da toplantıda yaptığı konuşmada, Bartın Üniversitesi’nin Bartın için çok önemli olduğunu, üniversitenin ilin kalkınmasında ve büyümesinde lokomotif olacağını, üniversitenin ilçe ve beldelerle bağlantısını kuracak olan fakülte ve yüksekokulların kurulması için üniversite yönetimine gereken desteği vereceklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 18:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?