17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Vefa borçlarını ödediler

1999 yılındaki Marmara depreminde enkazdan çıkartılan ve evlerini kaybeden Ahmet (41) ve Gülcan Çetinkaya (36) çifti, kendilerine yardımcı olan eski Ulus Kaymakamı Veysel Beyru'nun ismini bebeklerine verdi. 

Bartın'ın Ulus İlçesi'nde oturan Ahmet ve Gülcan Çetinkaya çifti, Ulus'da görev yapan ve şu an Diyarbakır'da Kaymakamlık yapan Veysel Beyru'nun ismini bebeklerine verdi. 1999 yılındaki Marmara depreminde yıkılan evlerinin enkazı altından çıkartılan Çetinkaya çifti, Bartın'ın Ulus İlçesi'ne yerleşti. Aile durumlarının kötü olması sebebiyle dönemin Kaymakamı Veysel Beyru'dan yardım istedi. Kaymakamın yardımları doğrultusunda Ahmet Çetinkaya, Ulukaya Köyü'nde bulunan turizm alanı için Dünya Bankası'ndan kredi kullandı. Ahmet Çetinkaya, Dünya Bankası'ndan gelen kredi ile turizm alanındaki oturma yerlerini yaptı. Şuan köye 4 aylık turizm sezonunda kira ödeyen Ahmet Çetinkaya,"Kaymakam Veysel Beyru bize çok yardımcı oldu. Bizim elimizden tuttu. Onun iyiliklerini asla unutamayız. Bunun için yeni doğan oğluma Veysel Beyru ismini taktım. Allah ondan razı olsun" dedi. 

Daha önce 3 çocukları bulunan Ahmet ve Gülcan Çetinkaya çifti Ulus'da görev yapan Kaymakam Veysel Beyru'nun ismini yeni doğan bebeklerine koyduktan sonra, nüfus cüzdanı ve doğum evraklarını şu an Diyarbakır'da görev Kaymakam Veysel Beyru'ya gönderdi. Kaymakam Beyru, bu olay karşısında duygulanırken, isminin verildiği bebeğe yarım altın gönderdi. Anne Gülcan Çetinkaya da, çocuklarının Veysel Beyru Çetinkaya'nın da Kaymakam Veysel Beyru gibi Kaymakam olmasını istiyorlar.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 17:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?