18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Vekiller Türksat 3A uydusunu inceledi

Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 12 Milletvekili ile birlikte Fransa'ya giderek, Türksat 3A Uydusunun yapıldığı "Thales Alenia Space" adlı fabrikada incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanlığının davetlisi olarak Fransa'ya giden parlamento heyetine Türksat A.Ş. Genel Müdürü Özkan Dalbay da eşlik ederek, uydunun yapıldığı Thales firmasında Fransız teknik heyet tarafından brifing verildi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, "Yapım çalışmalarının artık sona yaklaştığı Türksat 3A uydusu uzaya fırlatılıp yörüngesine yerleştikten sonra, en ücra köye kadar İnternet bağlantısı uydu aracılığı ile gerçekleşmiş olacak ve internete bağlı olmayan hiç bir okul kalmayacak. Adalet Bakanlığının Ulusal Yargı Ağı Projesi daha sağlıklı işleyecek ve Avukatlar ve vatandaşlar internet aracılığıyla bürolarından dava açıp, dosyalarını takip edebilecekler. Bankalar, Vergi Daireleri, Nüfus Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi kuruluşların internet sistemleri daha iyi çalışacak, E-Devlet Projesi çok önemli bir gelişme sağlayacak. Türksat 3 A Uydusunun yapıldığı fabrikada yabancı teknik ekibin yanında 22 kişiden oluşan bir Türk teknik ekibi de çalışıyor. Türksat 3 A uydusunun yapımından hemen sonra savunma ve gözetleme amaçlı Göktürk Uydusu'nun imaline geçilecek. Türksat 4 ve Türksat 5 uydularının yapımına da önümüzdeki yıllarda başlanacak olup, Fransa'da çalışan Türk ekibi Türksat 4 ve Türksat 5 uydularının yapımını artık Türkiye'de gerçekleştirmek istediklerini ve bunun için gerekli tecrübeyi kazandıklarını söylediler" dedi.

Fransa'nın Cannes şehrindeki Thales Alenia Space Fabrikasındaki incelemelerin ardından Türk heyeti Fransa'nın Nice, Monaco, Cannes şehirlerinde ziyaretlerde bulunduktan sonra Paris'e geçtiler, Paris'te yapılan ziyaretlerin ardından heyet Türkiye'ye döndü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2008 Cumartesi 18:57:04
Güncelleme :19 Ocak 2008 Cumartesi 19:04:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?