17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Veznedardı boyacı oldu

Bartın'da, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Müdürlüğü'nde veznedarlık yapan Tuncay Özdemir, yersiz ödeme yaptığı iddiasıyla memurluktan uzaklaştırılınca ayakkabı boyacılığı yapmaya başladı.


Bartın'da, 23 yıl memurluk yapan Tuncay Özdemir (51)'in başına gelmedik kalmadı. SSK Müdürlüğü'nde veznedarlık yapan Tuncay Özdemir, vekaleti olan bir vatandaşın istirahat parasını ödedi. Kuruma gelen müfettişler Özdemir'in yersiz ödeme yaptığı iddiasına vardı. Bunun üzerine Tuncay Özdemir hakkında dava açıldı. Dava sonuçlanmamasına yani Tuncay Özdemir'in suçlu olup olmadığı anlaşılmamasına rağmen Özdemir memurluktan uzaklaştırıldı. 23 yıllık memur şimdi ayakkabı fabrikasında 75 YTL haftalıkla ayakkabı boyayarak evinin geçimini sağlamaya çalışıyor. 23 yıllık memurluk hayatında bir kuruş paraya göz koymadığını belirten Özdemir, "Haksız yere işimden edildim. İstirahat paralarını ödediğim de yersiz ödeme yaptığımı ileri sürdüler. İstirahat parası hak eden birisinin yerine vekaletle gelen başka birisine istirahat parasını ödedim. Sonuçta vekalet var. Ayrıca ben parayı ödemeden önce muhasebedeki memur, müdür yardımcısı ve müdür imzalıyor, evrak bana geliyor ve ben ödeme yapıyorum. Bahsettikleri ödemede de aynı durum oldu. Ama ben memurluktan uzaklaştırıldım" dedi. Olayda imza atan memur, müdür yardımcısı ve müdüre ise hiç bir şey olmadığını anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Bu nasıl iş anlamadım. Ezilen ve haksızlığa uğrayan ben oldum. Mağdur durumda kaldım. Kredi kartlarımı ödeyemedim. Kredi kartlarını ödemek için çektiğim kredileri de ödeyemedim. İcralık oldum. En sonunda ev yerimi de sattım, 3 yıldır mahkeme sürüyor. İşime bugün yarın döneceğim diye beklerken, her seferinde mahkeme ileri bir tarihe atıldı.


Perişan oldum. 2 çocuğum var. Onları açıkta bırakamayacağım için işe başladım. Bartın küçük yer. İş istemeye gittiğimde dedikodu ürettiler. Üzerime zimmet geçirmiş gibi konuştular. Ben ne kurumun ne de başka birisinin 1 kuruşunu zimmetime geçirmedim. İnsanları karalamanın anlamı yok. Başım dik, alnım açık. Allah biliyor."
23 yıllık memurluk yaptıktan sonra işinden uzaklaştırılan Tuncay Özdemir, şimdi Bartın'da üretim yapan bir ayakkabı fabrikasında ayakkabı boyacılığı yaparak haftalık 75 YTL maaş alıyor. Evine bakmak için her işi yapmaya hazır olduğunu söyleyen Özdemir, bir gün mutlaka haklı olduğunun kanıtlanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NURŞEN ATILGAN IP: 88.232.35.xxx Tarih : 29.04.2008 10:55:59

Valla burası türkiye haklı pek aranmıyor,haklı zaten hakkını arayamıyor.3 yıl mahkeme sürüyor açıkta kalan vatandaşa sorulmuyor ne yiyip ne içiyorsun diye.Hep nedense en küçük vatandaş eziliyor türkiyeyi kepçeyle bitirenlerden padişahlar gibi yaşayanlara hesap sorulsun artık.