16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

'Yabancı doktor' uygulamasına tepki

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, "Türkiye'de doktor açığı var, yabancı doktor uygulamasını devreye sokabiliriz" yönündeki açıklamalarına Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanı Önder Kahveci tepki gösterdi.

Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanlığı tarafından Bartın'da gerçekleştirilen bölge eğitim ve bilgilendirme seminerinde konuşan Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nın devreye sokmaya çalıştığı 'Yabancı doktor' uygulamasına karşı çıktı.

Hastanelerde çalışan sağlık personelinin can güvenliği olmadığını belirten Önder Kahveci, "Öncelikli olarak hastanelerimizde çalışan sağlık personelimizin can güvenliği yoktur. Doktorlarımız, sözleşmeli personellerimiz ve sağlık çalışanlarımız hasta yakınları tarafından sözlü hakaret ve darp edilebiliyor. Bunların önlenmesi için çalışma yapılmasını istiyoruz. Toplu görüşme primleri 10 TL. Bu miktar sendikaların değil memurundur" dedi.

En önemli konunun yabancı doktorların Türkiye'ye getirilmeye çalışılması olduğunu anlatan Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: "Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' demiştir. Hükümet bu sözü ne çabuk unuttu? Yurt dışından 100 dolar verdiniz mi çok doktor gelir Türkiye'ye. Ama sağlıkta başarısız bir Türkiye'nin temelleri de atılmış olur. Eğer tüm itirazlarımıza ve karşı çıkmamıza rağmen hükümet yabancı doktorları çalıştırırsa, bunun ardından yabancı hemşireler ve yabancı sağlık personelleri de Türkiye'ye gelecektir."

Türk Sağlık Sendikası Genel Başkanı Önder Kahveci, son olarak sağlık çalışanlarına siyaset hakkının da verilmesi gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 23:00:29
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 23:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?