18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Yabancı gençler Bartın'a geldi

Gençlik Değişim Projesi kapsamında Danimarka, Romanya, İtalya ve Malta'dan Bartın'a gelen gençler sahnede göbek attı. Yabancı ve Türk Gençleri hep birlikte Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü söyledi.


Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türk Ulusal Ajansı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Gençlik Değişim Projesi" kapsamında Danimarka, Romanya, İtalya, Malta ve Türkiye'den 40 öğrenci Bartın'a geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda konser veren gençler, ülkelerinin şarkılarını bir ağızdan söyledi. Yabancı ve Türk gençler Aşık Veysel'in "Uzun İnce Bir Yoldayım" ve Ayten Alpman'ın "Memleketim" şarkısını bir ağızdan söylerken salonda duygulu anlar yaşandı.


Yabancı ve Türk öğrenciler daha sonra oyun havaları ile sahnede oyun oynadı. Öğrencilerin göbek şovuna konsere katılanlar ve eğitimciler de katıldı.
Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Koordinatörü Cevdet Turan, böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek Türk kültürünü ve misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerini söyledi.


Turan, yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türk Ulusal Ajansı'nın yürütmüş olduğu "Gençlik Değişim Projesi" kapsamında "Eylem 1-1" diyoruz. Bu kapsamda Danimarka, Romanya, İtalya, Malta ve Türkiye'den 8'er genci Bartın'da buluşturduk. Evrensel bir müzik başlıklı bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu projede amacımız, gençlerimizin birbirleriyle tanışmalarını sağlamak, kültürel olarak ülkelerin birbirine yaklaşmalarını sağlamak ve özellikle kafalardaki ön yargıların yıkılmasını sağlamaktır" dedi.


Bu arada Türk kültürünü, Türk ev sahipliğini ön plana çıkararak yabancılara en iyi şekilde tanıtmak istediklerini anlatan Turan, şöyle konuştu: "Bartın olarak bu projeye ev sahipliği yaptığımız için ayrıca çok mutluyuz. Çünkü, şehrimiz Türkiye'nin en güzel turistik yerlerinden biri. Kendileri de hayran kaldılar. Gençlerimizin kaynaşması gelecek için hepimize umut verdi."


Romanya'dan gelen gençlerin lideri Alexandra Negrut, Türkiye'yi ve Türk misafirperverliğini çok beğendiğini söyledi. Fikir olarak özellikle bu projenin çok başarılı olduğunu düşündüğünü anlatan Negrut, şöyle konuştu: "Çünkü, evrensel bir müzik yoluyla gençler bir araya gelecek ve birbirlerine yaklaşacaklar. Şehir gerçekten çok güzel. Türkiye çok büyük bir ülke ve Türk misafirperverliği inanılmaz derecede çok güzel." Malta'dan gelen geçlerin lideri olan Louise Cini ise kendilerini evlerinden ayrı hissetmediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Öncelikle bizi böyle bir projeye ve böyle bir ülkeye davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Gençlerin müzik yoluyla bir araya gelmeleri, şarkı söylemeleri ve oyun oynamaları onların kültürel olarak birbirlerine yaklaşmalarını sağlıyor. Ev sahipliğiniz çok güzel. Kendimizi evimizden ayrı hissetmedik."

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 11:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?