17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yalçınkaya'dan soru önergesi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e soru önergesi sundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e yeni kurulan bazı üniversitelerde fakülte ve rektörlük binası yapılacağını belirterek Bartın Üniversitesi'nde böyle bir çalışma olup olmadığı konusunda bir soru önergesi sundu.


Milletvekili Yalçınkaya, soru önergesinde "Başbakanın talimatı üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi, Osmaniye Korkutata Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Karaman Karamanoğlu Mehmetbey üniversitelerine fakülte veya rektörlük binası yapılacağını öğrenmiş bulunuyorum" dedi.


Milletvekili Yalçınkaya, soru önergesinde, hangi üniversitelere, fakülte veya rektörlük binası yapılacağına karar verilirken Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarınca illerde incelemeler yaptırıldığı ve bu inceleme neticesinde 5 üniversitenin fakülte binasına, 7 üniversitenin de rektörlük binasına ihtiyacı olduğunun tespit edildiği ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile protokol imzalandığını öğrendiğini belirterek "Bartın Üniversitesi ne zaman rektörlük binasına kavuşturulacak" dedi.
CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e şu soruları yöneltti: "Bu yıl yeni kurulan Bartın Üniversitemizin de rektörlük binası bulunmayıp tüm işlemler mevcut Orman Fakültesi'nde yürütülmektedir. Bartın Üniversitesi ne zaman rektörlük binasına kavuşturulacaktır? Bu durum Başbakanın iki dudağı arasında mıdır? Bartın Üniversitesi tabela üniversitesi olarak kalmaya devam mı edecektir? Uzmanlar ihtiyaçları nasıl tespit etmişlerdir? Bartın ilimizle ilgili nasıl bir rapor hazırlanmıştır? Bu rapor tarafıma gönderilebilir mi?"


Yeni üniversitelerin açılması ve üniversite kontenjanlarının artması sonucu birçok ilimizde öğrencilerin yurt problemleriyle karşı karşıya kaldığını anlatan Rıza Yalçınkaya, Çelik'ten aşağıdaki soruların cevaplandırılmasını istedi: "Barınma sorununu çözemeyen ve kendisine burs bulamayan birçok öğrenci okulunu bırakmak zorunda kalmaktadır. Her yıl büyük karışıklıklara neden olan barınma problemlerinin nasıl çözülmesi düşünülmektedir? Yeni yapılması planlanan ve 2009 yılında açılacak yurtlarımız var mıdır?


Büyük zorluklarla üniversitelere yerleşen öğrencilerimiz maddi imkansızlık nedeniyle öğrenimlerini sürdürmekte büyük güçlük yaşamaktadır. Tüm öğrencilerimize burs sağlanması konusunda bir çalışmalarınız, bir projeniz var mıdır? İMKB ile imzalanan protokolün konusu nedir? Fakülte ve rektörlük binaları İMKB tarafından mı yapılacaktır? Protokol metni tarafıma gönderilebilir mi? Rektörlük binası olmayan üniversitelere, binalarını yapabilmeleri için gerekli bütçe ödenekleri sağlanacak mıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 19:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?