18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Yalçınkaya'dan soru önergesi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a soru önergesi sundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, temeli 1993 yılında atılan ve 15 yıldır bitirilemeyen Bartın Kültür Merkezi inşaatının önemi ve bitirilememe nedenlerini proje için harcanan ödenek miktarı, projenin bitirilebilmesi için ne kadar ödeneğe ihtiyaç olduğu ve inşaatın bitirilebilmesi için alınması gereken önlemler ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bir soru önergesi sundu.


Milletvekili Yalçınkaya, soru önergesinde, temeli 1993 yılında atılmış olan ve 15 yıldır bitirilemeyen Bartın Kültür Merkezi inşaatının önemi ve bitirilememe nedenlerini, proje için harcanan ödenek miktarı, projenin bitirilebilmesi için ne kadar ödeneğe ihtiyaç olduğu ve inşaatın bitirilebilmesi için alınması gereken önlemleri daha önce sorduğunu hatırlattı.


Bartın Kültür Merkezi inşaatının tamamlanması ile ilin kongre turizmi konusunda önemli bir mesafe kat etmiş olacağını anlatan Yalçınkaya, soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: "Bartın'ın özellikle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakın mesafede bulunması ve açılacak olan kültür merkezi sayesinde ilimizde 4 mevsim yoğun bir kongre turizmi yaşanacak ve Bartın çeşitli konferanslara, seminerlere, kültürel ve sanatsal organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır.

Kültür Merkezi'nde 600 kişilik bir salonun inşa edilmesi ile ilimizin en önemli ihtiyacı karşılanmış olacaktır. Çünkü ilimizde kültürel ve sosyal bir etkinlik için vatandaşlarımızı bir araya getirecek mevcut bir salon bulunmamaktadır. Bu durum Bartın halkı için büyük bir eksikliktir."


CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, soru önergesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a hitaben şu ifadeleri kullandı: "Soru önergeme vermiş olduğunuz cevabınızda Bakanlığınızın 15 Aralık 2005 tarih ve 186595 sayılı oluru ile Bartın Kültür Merkezi ikmal ihalesi için yapı yaklaşık maliyet hesaplarının hazırlanması ve onanması, ödemeye esas belge, hak ediş düzenlemesi, süre uzatımı, keşif ihalesi, kabul işlemleri, kesin hesap düzenlemesi ve kontrollük hizmetlerinin Bartın Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülmesi için Bartın Valiliği'nin yetkili kılındığı belirtilmişti. Konuyla ilgili işlemler tamamlanmış, elinize raporlar ulaşmış mıdır? Raporlar ulaştı ise bir örneği gönderilebilir mi? Kültür Merkezi Projesine devam edilecek midir? Soru önergeme vermiş olduğunuz cevabınızda, proje ile ilgili 2008 yılı başlarında ikmal ihalesinin yapılacağı ve gerekli ödeneğin mevcut olduğu belirtilmesine rağmen yapılan hiçbir çalışma görülmemektedir." Bartın'da, inşaatın yıkılarak yerine Adliye Sarayı yapılacağı dedikodularının yayıldığını belirten Rıza Yalçınkaya, soru önergesinde Bakan Günay'a şu soruları yöneltti: "Kültür Merkezi inşaatı yıkılacak mıdır? Bartın ilimizin Kültür Merkezi'ne kavuşabilmesi için yeni bir proje hazırlanması düşünülmekte midir? Kültür Merkezi Projesinden vazgeçerek bu projenin yerine Adalet Sarayı inşaatına başlanmasını doğru buluyor musunuz? Adalet Sarayı inşaatının maliyeti başka bir devlet bütçesinden mi çıkacaktır? Kültür Merkezi Projesi'ne ödenek bulamayan devlet Adalet Sarayı inşaatını bedavaya mı yaptıracaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?