17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yalçınkaya'dan soru önergesi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir soru önergesi sundu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'a, memurlara yapılan zamların düşük olması nedeniyle eşit işe eşit ücret projesi adı altında memurlara 103 ile 264 YTL arasında değişen oranlarda ek ödeme yapılmasının kararlaştırıldığını, fakat bu ek ödemeden emekliler ve KİT'lerde çalışan 70 bin memurun yararlanamadığını belirterek soru önergesi sundu.

Yalçınkaya, soru önergesinde, "Memurlarımıza yapılan zamların düşük olması nedeniyle eşit işe eşit ücret projesi adı altında memurlarımıza 103 ile 264 YTL arasında değişen oranlarda ek ödeme yapılması kararlaştırıldığı, fakat bu ek ödemeden emeklilerimiz ve KİT'lerde çalışan yaklaşık 70 bin memurun yararlandırılmadığı" hatırlatıldı.


Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'a sunduğu soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: "KİT'lerde çalışan personellerinde ek ödemeden yararlanabilmesi amacıyla Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) karar çıkmış, çıkan kararda mühendise 195, teknikere 29, teknisyene ise 25 YTL ek ödeme verilmiştir. Bunların dışındaki kadroda yer alan idari elemanlara ise hiçbir ek ödeme verilmeyerek hayal kırıklığına uğratılmışlardır. YPK tarafından alınan bu karar toplamda 70 bin ve sadece Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) ise yaklaşık bin 700 kişiyi etkilemektedir."


Bu durumun çalışanlar arasında ayırımcılığa neden olduğunu, çalışma barışını bozduğunu, huzursuzluğa ve eşitsizliğe neden olduğunu anlatan CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan'a sunduğu soru önergesinde birçok konuya değindi. Yalçınkaya, soru önergesinde şu konulara dikkat çekti:
"Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz, elektriğe, doğalgaza, benzin ve tüm temel tüketim mallarına arka arkaya yapılan zamlar şimdiden memur maaş artışını ve ek ödeme miktarını silmiş süpürmüştür.

KİT'lerde çalışan memurların da biraz olsun mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve kendilerinin unutuldukları endişesini üzerlerinden atabilmeleri için ek ödemeden faydalandırılmaları gerekmektedir."


CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a cevaplaması için şu soruları yöneltti: "Hükümetinizce KİT'lerde çalışan memurlarında ek ödemeden yararlanabilmeleri için yeni düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir? KİT'lerde çalışan memurların ek ödemeden mahrum bırakılmalarının gerekçeleri nelerdir? KİT'lerde çalışan toplam personel sayısı nedir?, KİT'lerde çalışan idari personel sayısı nedir?, KİT'lerde çalışan ve ek ödemeden yararlanamayan personel sayısı nedir?, 195 YTL ek
ödeme bekleyen teknikere 29.195 YTL ek ödeme bekleyen teknisyene ise 25 YTL verilmiştir. Bu teknik personellerin farklarının verilebilmesi için yeni bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?"

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:27:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?