22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yanlış isim arıları telef edecek

Bartın'da arıcılık yapmak için tesis kuran Yıldıray Çetin, babasının ismi yanlış yazıldığı için tesise elektrik bağlatamıyor. Tapuda yanlışlık düzeltilmezse tesiste bulunan 200 kovan arı telef olacak.


Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde 50 bin TL'ye 200 kovan arı alan Yıldıray Çetin, 50 bin TL harcayarak kendi yerlerine atölye kurdu. Atölyede kovan çerçevesi ve kovan kasaları yapmak için gerekli şerit, planya, yatar daire, kalınlık makineleri ve projeleri hazırlandı. Tesise elektrik bağlanabilmesi ve yasal olarak iş yerini hizmete açabilmek için uğraşan Yıldıray Çetin, elektrik bağlanması için TEAŞ'a müracaat etti. Yıldıray Çetin'in arazinin tapusunda 1938 doğumlu Ahmet Çetin'in ismi yerine yanlışlıkla
Yılmaz Çetin yazıldığı için elektrik mürücaatı kabul edilmedi. Yanlışın düzeltilmesi ve iş yerinin resmi olarak açılışının sağlanabilmesi için gerekli resmi belge ve izin için Orman İşletme Müdürlüğü'ne müracaat eden Yıldıray Çetin, işletmeden de olumsuz cevap aldı. Yıldıray Çetin, Bartın Sulh Hukuk Mahkemesi'ne müracaat etti. 19 Haziran'da mahkemesine başlanılacak olan Yıldıray Çetin, elektriğin bağlanmaması halinde arıların telef olmasından korkuyor. Borç ve kredilerle yatırımı gerçekleştirdiğini ve mağduriyetinin giderilmemesi halinde binlerce TL zarara uğrayacağını anlatan Çetin, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bartın Valiliğine gittim. Tapuya gönderdi. Tapudan bir şey yapılamayacağını ve mahkemeye müracaat etmem gerektiği söylendi. Mahkemeye müracaat ettim. 19 Haziran tarihinde mahkeme olacak. Ancak benim kovanlarımdaki arılar kasa ve çerçevem olmadığı için sıkıştı. Bu durumda sürekli kayıp veriliyor. Eğer bu yıl ben bal alamazsam, borçlarımı ödeyemeyeceğim.

Benim gibi durumda olanlar devletten
yardım istiyor. Ancak ben çalışarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum." Bu yıl iki ton bal almayı düşündüğünü anlatan Çetin, şunları söyledi: "Yaklaşık 60 bin TL gelir bekliyordum. Ancak şimdi 1 gram bal alamayacağım gibi arılarımı da kaybetmek üzereyim. Bana yardımcı olunmasını istiyorum. Elektriklerimin açılması durumunda benim arılarım bal verecek. Ben bu işletmeyle belki ileride yanımda işçi çalıştırarak köydeki komşularıma da istihdam sağlamayı düşünüyordum."
Yetkililerin kendisine yardım etmesini isteyen Yıldıray Çetin, babası Ahmet Çetin'in 20 yıl önce "çarşıya gidiyorum" diyerek evden çıktığını ve bir daha geri dönmediğini, aradan geçen zaman sonrasında mahkemeye müracaat ederek babasının ölüm kaydını çıkardıklarını da ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?