17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yardımcı Doçent'e uluslararası ödül

YARDIMCI DOÇENTE ULUSLARARASI ÖDÜL

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ürünleri Kimyası Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. İbrahim Tümen uluslararası ödül aldı.

Bartın Üniversitesi (BÜ) Orman Fakültesi Orman Ürünleri Kimyası Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tümen'e, (Association for Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries) tarafından 18 - 22 Nisan 2010 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen ve 56 ülkeden katılımın olduğu Uluslararası 6. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Konferansında (6th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries) 425 kayıtlı poster bildiri arasından "Essential Oil Analysis" alanında en iyi poster bildiri ödülü "Best Poster Award" verildi. Yrd. Doç. Dr. Tümen, 2 yılda bir düzenlenen bu konferansa "Essential Oil Of Leaves Juniperus Ssp. Natively Grown in Turkey" adıyla hazırlamış olduğu poster bildiri ile katıldı. Konferansta sunulan tüm bu bildiriler, SCI-Expanded olan "Pharmacognosy Magazine" adlı derginin (ISSN:0973-1296) Nisan-Mayıs 2010 sayısında yayımlandı.

Konferansta ayrıca Amerikan Ulasal Kanser Araştırma Enstitüsü (Natioanal Cancer Institute-NCI) ve Kanser Araştırma Merkezinden (Center for Cancer Research) Dr. John Beutler ile görüşen Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tümen, elde edilen ekstraktların ortak çalışılması ile ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 15:41:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 15:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?