15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yaşlı kadının dramı yürek burktu

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilenci operasyonu yaptı. Dilencilere yönelik yapılan operasyonda yakalanan 77 yaşındaki A.S., hakkında işlem yapılmaması için zabıta müdürünün boynuna sarılarak yalvardı.

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri özellikle cami çıkışları ve halkın yoğun olduğu caddelerde dilencilere yönelik yaptığı operasyonlarını sürdürdü. Daha önce değişik manzaraların yaşandığı dilenci operasyonunda bu kez dram vardı. Yukarı Çarşı Caddesi'nde dilenen 77 yaşındaki A.S.'nin paralarına Zabıta Müdürü Mustafa Ala el koydu ve yaşlı kadını yasal işlem yapmak için zabıta noktasına getirmeye çalıştı. Bu sırada yaşlı kadın zabıta müdürünün boynuna sarılarak yalvardı.

Duygusal anların yaşandığı sırada yaşlı kadın, "Oğlum maaşım da yok sigortamda yok. Bana bakan da kimse yok. Hastayım ve ilaç alabilmek için dileniyorum. Allah için sana yalvarıyorum beni belediyeye getirip rezil etme. Yapma ne olur. Yalvarıyorum. Çoluk çocuğun varsa beni götürme, ayağının altını öpeyim" diyerek ihtiyacı olduğu için dilendiğini söyledi.

77 yaşındaki A.S.'nin bu yalvarışları çevreden geçen vatandaşları da bir hayli üzdü. Bu durum karşısında zabıta müdürü de yapacak bir şey bulamadı. Daha önce dilenirken hiç görülmeyen A.S.'nin topladığı paralara el konuldu.
Yukarı Çarşı Öğretmen Evi yokuşunda da 2 yaşındaki bebeği ile dilenen S.V. zabıta ekipleri tarafından yakalandı. Dilendiği paralarına el konulan genç kadın zabıta aracına bindirilerek evine bırakıldı.

Zabıta Müdürü Mustafa Ala, çeşitli aralıklarla dilencilere yönelik operasyonlar yaptıklarını ve yakalanan dilencilere Kabahatler Kanunu'na göre adli para cezası uyguladıklarını elde edilen geliri de belediyeye makbuz karşılığı verdiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 14:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?