16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Yaşlı ve çocukların gönlünü aldı

Bartın Valisi Halil Işık, önce Bartın Huzurevindeki yaşlıları daha sonra da Gözde Birsöz Çocuk Yuvasındaki çocukları ziyaret etti. Vali Işık'ın ziyaretinde duygusal anlar yaşandı.

Bartın Valisi Halil Işık, Emniyet Müdürü Mesut İnce ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adem Karameşe ile beraber Bartın Gözde Birsöz Çocuk Yuvası ve Bartın Huzurevini ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinden bazılarını odalarında ziyaret eden Vali Işık, huzurevi sakinlerinin ihtiyaç ve sorunlarının dinlerken, Gözde Birsöz Çocuk Yuvasındaki çocuklarla birlikteliğinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Işık, "Huzurevleri belli bir yaşın üzerindeki vatandaşlarımızın kaldığı bakım evleridir. Türkiye'de de 55 yaş ve üzeri muhtaç yaşlıları korumak, bakmak, sosyal, psikolojik ve fiziksel gereksinimlerini karşılamak, bakım ve rehabilitasyon hizmeti vermek görevi ve yükümlülüğü vardır. Huzurevi sakinlerinin Bartın'da en iyi şartlarda kalmalarını sağlamak amacını taşıyoruz" dedi.

Gözde Birsöz Çocuk Yuvasını da ziyaret eden Bartın Valisi Halil Işık, "Bir çocuğun en iyi korunacağı yer kuşkusuz sağlıklı bir aile ortamıdır. Ancak her çocuk öz aile ortamında büyüme şansına sahip değildir. Korunmaya muhtaç çocuklarımızın devletimiz adına bizlerin ilgi ve yetiştirilmelerine emanet edildiğini, bu anlamda bizlere düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmemiz gerekir. Korunmaya muhtaç olan ve yuvada kalan çocuklarımızın, bedensel, eğitsel, psiko-sosyal gelişmelerini, sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamakla görevli ve yükümlüdür" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 16:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?