15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yaşlılar intihara daha meyilli

Bartın'ın Ulus İlçesi 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulunda İnsan Hakları Eğitim Semineri verildi. İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Celal Dinçer, intihara teşebbüs olaylarının en çok yaşlılar tarafından yapıldığı belirtti.

Seminere Vali Yardımcısı İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Dr.Celal Dinçer, İnsan Hakları İl Kurulu Üyesi Özgül Yılmaz, Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, Ulus Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, İlçe Jandarma ve Emniyet Yetkilileri, İlçe Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İnsan hakları eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Dr. Celal Dinçer, "Başbakanlık İnsan Hakları Kurul Başkanlığının talimatları doğrultusunda bugün sizlerle birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunuzu bilmenizi isterim. Bu kurul ilk olarak Ankara'da İnsan Hakları İl Kurul Başkanlarına ve üyelerine eğitimler verdi. Daha sonra bizler talimat doğrultusunda tüm ilçelerde insan hakları kurul ve üyelerine gerekli seminerleri vermekle yükümlü tutulduk. Bizim anlattığımız insan hakları ile bir kısım dernek ve kuruluşların anlattığı insan hakları arasında farklar var, bunu sizler de göreceksiniz. Bizim ki bin 215 yıllarından buyana gelen bir serüvenin, insan haklarının sonucu olan insan haklarıdır. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından kabul edilen haklar ve sözleşmelerden oluşmaktadır" dedi.

İnsan hakları eğitim seminerinin açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Dr. Celal Dinçer, İnsan Haklarının Tanımı, İnsan Haklarının Önemi ve Gerekliliği, İnsan Haklarının Özellikleri, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye'de İnsan Haklarına Geçiş, Bartın'daki İnsan Hakları İl Kurulu Çalışmaları, İnsan Haklarının Sınırları, Kadın Hakları ve Çocuk Hakları konusunda katılımcılara slayt sunumu şeklinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konularında Uzman Psikolog Ayşin Akdağ, katılımcılara bilgiler verirken, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet ve aile içi şiddet konularında açıklamalarda bulundu. Örneklemelerle yaptığı açıklamada Akdağ, öğrencilerden gelen görüş ve önerileri de değerlendirdi. İnsan Hakları İl Kurulu Üyesi Özgül Yılmaz ise insan hakları konusunda üzerimize düşen görev ve sorumluluklar hakkında bilgiler verdi.

YAŞLILAR İNTİHARA YAKIN
İnsan Hakları Kurul seminerine katılan Vali Yardımcısı İnsan Hakları İl Kurulu Başkanı Dr. Celal Dinçer, Bartın'da yaşanan intihar olaylarına değindi. Dinçer, Bartın'da intihara teşebbüs olaylarının en çok yaşlılar tarafından ve ekonomik nedenlerden dolayı yaşandığına dikkat çekti. Dinçer, "Vatandaşlarımızın sıkıntıya düştükleri durumlarda biz yetkililere müracaat etmeleri gerekiyor. Yaşanabilecek aile içi şiddet konularında okul yöneticilerinin bu konuları tespit etmelerini istiyorum. Gerekli hassasiyetin gösterileceğine eminim. Yaşanabilecek bu tip aksaklıkların çözümü konusunda Valilik olarak her zaman destek vereceğiz. Geleceğimiz için bu şarttır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 16:15:49
Güncelleme :26 Aralık 2007 Çarşamba 16:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?