17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yatırım destek ofisi açıldı

YATIRIM DESTEK OFİSİ AÇILDI

Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) bünyesinde Bartın'a Yatırım Destek Ofisi (YDO) açıldı.

Bartın İl Özel İdaresi binası birinci katında hizmete açılan Yatırım Destek Ofisinde BAKKA personeli Uzman Osman Bahadır Kalecik ve Koordinatör Fethullah Tatlılıoğlu çalışmalarına başladı. Bartın'da yatırım yapmak isteyen özel kesimin kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari iş ve işlemlerini ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde ilgili mevzuatta bir süre belirtilmemişse, öncelikle ve ivedilikle sonuçlandırmak üzere yönetim kurulu adına tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek, ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler konusunda yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek, başvurular hakkında ön inceleme yapmak görevlerini yerine getirecek olan Bartın Yatırım Destek Ofisi (YDO), BAKKA'nın Bartın'daki irtibat noktası olacak. Sunulan hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğu ve yatırımın her aşamasında bilgi desteği ve danışmanlık hizmeti verileceğini belirten Bartın YDO görevlileri, Bartın için yatırım ve yatırımcıya dair her türlü konunun kendilerini de ilgilendirdiğini söyledi.

Kalkınma Ajansları mevzuatı gereği yatırımcının izin ve ruhsat işlerini takip ettiklerini açıklayan YDO görevlileri, "Hedefimiz Bartın'da istihdam ve yatırımların artması konusunda yatırımcılara destek olmak ve Bartın'ın bir marka ve yatırımcılar için cazibe merkezi olması için çalışmaktır. Bartın'daki girişimci ve işadamlarının YDO'dan istifade etmelerini ve bizimle irtibat içerisinde olmalarını istiyoruz. Önümüzdeki çalışma döneminde Bartın'la ilgili özel çalıştaylar yapacağız. Bu tür çalıştaylara sadece yatırımcı ve işadamlarının değil, özelde Bartın'ın genelde ise bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için katkı sağlayacak görüş ve önerileri olan ilgili tüm kesimlerin katılımını bekliyoruz. Bartın'ı hep beraber ileriye daha güzel yerlere taşımak istiyoruz. Yatırımcı veya uygulayıcı devlet kurumu değil aracı kurumuz, destekleyici, koordinatör rolümüzle bölgenin gelişme sürecinde katalizör olacağız" şeklinde bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:19:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?