22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yelkenci adaylığını erken açıkladı

DYP Bartın İl Teşkilatı, ilde görev yapan basın kuruluşlarını ziyaret etti. DYP Bartın İl Başkan Yardımcısı Hamit Güngör, Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Şahintürk ile DYP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yelkenci, basın mensuplarına ziyaret gerçekleştirdi. 

İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yelkenci, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, Bartın'a doğalgaz getirilmesi ve limana demiryolu bağlantısı yapılmasının müteşebbüslerin yatırım yapmaları açısından önemli olduğunu belirtti. Yelkenci, "Demiryolu sayesinde vagon taşımacılığını yapabiliriz. Bu sayede Karabük Demir Çelik Fabrikası, Bartın Limanından yükleyeceği demirin ihracatını, demiryolu bağlantısı sayesinde ucuz nakliye ile yapabilir. Eskişehir ve Bilecik'te vagon taşımacılığı yapılıyor ve firmalara büyük avantaj sağlıyor. Biz de Bartın limanına yapılacak bir demiryolu bağlantısı ile limandan gelecek veya liman aracılığı ile gidecek malların ucuz nakliye ile taşınmasını sağlayabilir ve bu sayede limanı uluslar arası pazara açmış oluruz. Kastamonu, Karabük, Zonguldak ve Ankara'ya yapılacak bağlantı ile de Karadeniz'in Anadolu'ya açılan penceresi olabiliriz. Ayrıca bölgemizin gelişmesi için bir takım projelere imza atmamız gerekir. Kısa vadede olmasa da bölgemizi yeniden eski günlerine taşıyacak duruma getirmek için planlar yapıp, bunları hayata geçirebiliriz" dedi. Yelkenci, genel seçimlerde Bartın'dan milletvekili aday adayı olacağını da söyledi. 

DYP İl Başkan Yardımcısı Hamit Güngör de, önümüzdeki seçimlerde AKP'nin beklenenin aksine, oy kaybına uğrayacağını söyleyerek, DYP'nin barajı geçerek hükümütte söz sahibi olacağını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 10:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?