17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yeni eğitim yılı sorunsuz başladı

Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, yeni eğitim ve öğretim yılının sorunsuz olarak başladığını ifade etti.


Hacı Ali Yeşilyurt, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılını değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada yaklaşık 2 bin öğretmen, 150 okul, bin 660 derslik, 2 bin okul, yaklaşık 25 bin ilköğretim okulu öğrencisi, 7 bin 200 ortaöğretim öğrencisi ile Bartın'da eğitimin sorunsuz olarak başladığını kaydetti.

En önemli hedeflerinin eğitimde kaliteyi yakalamak, çağın gerçekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tam donanımlı insan gücünü yetiştirmek konusundaki kararlılıklarını sürdürmek olduğunu belirten Yeşilyurt, "Eğitimde hedefimiz, çerçevesinde Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, yaklaşık 2 bin öğretmenle, 150 okul ve kurumumuzda, bin 660 derslikle, yaklaşık 2 bin civarında okul öncesi öğrencimizle, yaklaşık 25 bin ilköğretim, 7 bin 200 civarında ortaöğretim öğrencimize eğitim hizmeti vermekteyiz. Bugün itibariyle okullarımız Eğitim-Öğretime hazırlık çalışmalarını eksiksiz bir şekilde tamamlayarak, tüm il genelinde sorunsuz bir şekilde eğitim ve öğretim yılını başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değişmenin ve gelişmenin anahtarı eğitimdir. Çağımızda, her alanda çok hızlı değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. Bilgi Çağı, Bilgi ve Teknoloji Çağı gibi ifadelerle adlandırılan bu çağ, tüm dünyayı, bireyleri ve toplumları etkilemekte, bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda başlayan ülkeler arası amansız ve acımasız yarış giderek daha da artan bir hızla devam etmektedir. Ülkemizin, bu yarışta başarılı olabilmesi ve Büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkma hedefine ulaşabilmesi için eğitim sistemimizi geliştirerek kalitesini uluslararası standartlara yükseltmek amacıyla, katılımcı bir anlayışla geniş kapsamlı reform niteliğindeki çalışmalarımız büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda, ders kitaplarının ücretsiz verilmesi, taşınabilir okul projesi, mobil ana sınıfları, taşımalı öğretmen projesi, eğitimde iyi örnekler konferansları, öğretmenlik kariyer basamakları uygulaması, engellilere verilen bazı eğitim hizmetleri, alanlarında ilk olma özelliği taşımaktadır" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, konuşmasında öğrencilere nasihatler verirken, velileri ve meslektaşlarını da uyardı. Yeşilyurt, öğüt ve uyarılarına şöyle devam etti: "Öğrencilerimizi, milletimizin, insani, milli ve manevi değerlerine bağlı bilgili, kültürlü, dürüst, çalışkan, düşünen, araştıran, üreten ve çevreye duyarlı olarak yetiştirmek hepimizin ortak görevidir. Yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. Her şeyden önce çocuğunuzun sizin sevgi ve ilginize ihtiyacı olduğunu unutmayınız. Başarılarını birlikte paylaşın, zor anlarında onları destekleyin. Olumsuz eleştiriler çocuğunuzla aranızdaki ilişkiyi zedeler ve kendisine olan güven duygusunu kaybetmesine sebep olur. Çocuklarınıza davranışlarınızla doğru rehber olunuz. Onlara zaman ayırınız. Her türlü problemlerinde bizler de sizler gibi her zaman onların yanındayız. Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak zorundayız. Her zaman verilen bilginin ötesini talep edip, araştırın, sorgulayın ve bilgilenmenin heyecanını yüreğinizde hep taşıyın."


Ayrıca Yeşilyurt, tüm öğrenci ve öğretmenleri eğitim ve öğretim yıllarının iyi geçmesi temennisinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?