22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yerel gazetelere fatura cezası

Bartın'da, 2 yerel gazeteye, sahte fatura düzenlendiği ve vergi kaçırıldığı iddiasıyla toplam 5 milyon lira ceza verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bartın Defterdarlığı görevlileri, resmi ilan alan Sadi Çınçın'a ait Bartın Ekspres Gazetesi ile eşi Nihal Çınçın'a ait Gündem Gazetesi'nde incelemelerde bulundu.

Yıllık 500 bin liraya yakın resmi ilan aldığı öğrenilen gazetelerin 2004-2008 yılları hesaplarını kapsayan denetimlerde, düşük gelir bildirimi yapıldığı ve sahte fatura düzenlendiği tespit edildi.

Bartın Ekspres Gazetesi'ne 3 milyon lira, Gündem Gazetesi'ne ise 2 milyon lira ceza kesen defterdarlık görevlileri, vergi kaybına sebebiyet verdikleri gerekçesiyle gazete sahipleri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gelirlerine tedbir konulan günlük gazetelerin sahipleri, Valiliğe dilekçe vererek yayınlarına ara verdi.

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1960'dan itibaren yayım hayatını sürdüren Bartın Ekspres Gazetesi ile 2004'te kurulan Gündem Gazetesi'nin yayın hayatlarına ara vermesine üzüldüklerini söyledi.

Görevlilerin ortada bir usulsüzlük varsa bunun gereğini yapmakla yükümlü olduklarının dile getiren Yavuzaslan, ''Kentte günlük yayım yapan gazete sayısı 2'ye düştü. Şu anda kentte haftalık 3, 10 günlük ve aylık 1'er gazetenin yanı sıra 1 yerel televizyon kanalı ile 2 yerel radyo yayım hayatını sürdürüyor'' dedi.

 

AA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 09:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?