18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Yeşilyurt'tan öğretmenler günü mesajı

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, öğretmenler gününü kutladı.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınlayarak öğretmenler gününü kutladı. Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Atatürk' ün millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları günün 80. yıldönümü olduğunu belirtti.

Atatürk' ün kurtuluş savaşı sonunda, bağımsızlığını kazandırdığı milletine, yeni bir hayat biçimi verirken, önem verdiği en önemli konunun eğitim olduğunu kaydeden Yeşilyurt, “Kurtuluş savaşıyla maddi varlığımızın kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyetiyle milli devletimizin kurucusu, ilkeleriyle yeni devleti ayakta tutacak yapının mimarı, devrimleriyle modern hayatın hazırlayıcısı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün önde gelen vasıflarından biri de, öğretmenliğidir. Bugün, Aziz Atatürk'ün millet mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları günün 80. yıldönümüdür. Atatürk'ün kurtuluş savaşı sonunda, bağımsızlığını kazandırdığı milletine, yeni bir hayat biçimi verirken, önem verdiği en önemli konu, eğitimdir. Eğitim, milletlerin bağımsız ve özgür yaşayabilmeleri, kalkınıp güçlenebilmeleri ve evrensel hedeflere ulaşabilmeleri için, hayati bir öneme sahiptir.

Atatürk bu önemi, 'Eğitim, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti tutsaklığa ve yoksulluğa terk eder' diyerek ifade etmiştir. Türk öğretmeni, Atasının açtığı aydınlık yolda, gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine doğru, yılmadan yorulmadan, yüksünmeden ilerlemiştir, yolu, ışığı olmayan köylere, mezralara koşa koşa gitmiş, oralara, hem bağımsızlığın simgesi olan şanlı bayrağımızı, hem de insanımızı cehaletten uygarlığa taşıyacak eğitim sancağının taşıyıcısı, görmeyenlerin gözü işitmeyenlerin kulağı karanlıkların aydınlığı olmuştur. Sizlere olan sonsuz inancımı tekrarlarken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit olan öğretmenlerimizi saygı ile anıyor, çalışan ve emekli olan tüm değerli meslektaşlarımızın öğretmenler gününü yürekten kutluyor, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımın, mesleklerinin yüceliğini bilerek ve erdemlerine sahip çıkarak başarılı bir meslek yaşamı geçirmelerini diliyorum. Hepinize sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarak 24 Kasım Öğretmenler Günü' nü kutluyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:35:02
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 15:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?