17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yılmaz Tunç'tan CHP'ye tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Cumhuriyet halk Partisi'nin (CHP) "Asker Irak'tan ABD'nin talimatıyla çıktı" sözlerine tepki gösterdi.


Ak Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, CHP'nin "Asker Irak'tan Amerika'nın talimatıyla çıktı" şeklindeki eleştirilerinin çok yanlış olduğunu belirtti. Tunç, "Sırf Ak Parti'ye muhalefet olsun diye Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmak ve bir polemik içerisine çekmek, verdiğimiz şehitlere de saygısızlıktır" dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ak Parti hükümetini yıpratmak için söylediği sözlerin orduya zarar verdiğini belirten Milletvekili Tunç, "Askerimiz, hükümetin TBMM'den aldığı yetki ile kuzey Irak'taki terör kamplarına başarılı bir operasyon yaptı. Bu operasyonda terör örgütü büyük zayiat verdi. Operasyonda şehit olan askerlerimizin anısına zarar verecek beyanatlar doğru değildir" dedi.


Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, TSK'nın sınır dışı operasyonun yerini ve zamanını tayin ederken kendisinin karar verdiğini ve hükümet ile koordinasyon içerisinde başarılı bir harekat gerçekleştirildiğini de ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 11:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?