17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yolcu dolu otobüs alev alev yandı

YOLCU OTOBÜSÜ SEYİR HALİNDEYKEN ALEV ALDI

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir yolcu otobüsü arıza nedeniyle alev aldı ve tamamen yandı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Alınan bilgiye göre, Kastamonu'nun Cide ilçesinden İstanbul istikametine giden Mustafa Tutkun yönetimindeki 34 VHD 66 plakalı yolcu otobüsü, Amasra ilçesi Çakraz beldesi yakınlarında mekanik arıza sebebiyle yanmaya başladı. Yangın sırasında otobüsü sürücüsü Tutkun kapıları açmayı başardı ve otobüsteki 15'i kadın 43 yolcu kısa sürede tahliye edildi. Otobüsün yandığı sırada bir patlama da meydana geldi.

Büyük korkunun yaşandığı yangına ilk müdahaleyi Amasra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı yangın söndürme aracı yaptı. 10 asker, yaklaşık 7 ton köpüklü su sıkarak yanan otobüsü söndürmeye çalıştı. Otobüs yangınına Amasra ve Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale etti. Uzun süre yanan otobüs, itfaiye ekiplerinin müdahaleleri sonrasında söndürüldü. Yolcular ise Amasra'ya başka otobüslerle sevk edildi. Yanan otobüsten geriye ise, yolcuların eşyaları ve otobüsün iskeleti yandı.

Otobüs şoförü Mustafa Tutkun, "Otobüs bir anda yanmaya başladı. Kapıları açtım, Yolcuları tahliye ettik. Ne olduğunu anlayamadık. Her şey çok kısa sürede oldu. Allah'tan can kaybı olmadı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 18:32:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 18:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?