22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yolcu sıkıntısı çözüm bekliyor

Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, Ulus Bartın arasında çalışan yolcu minibüslerinin yaşadığı sıkıntıların ortadan kaldırılması için Bartın Valiliğine müracaatta bulundu. Başkan Ozan, minibüsçülerin sıkıntılarının giderilmesini istedi.


Bartın'ın Ulus ilçesinde bulunan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Ozan, minibüs şoförlerinin ve esnafının yaşadığı sıkıntıların giderilmesi gerektiğini ifade etti. Osman Ozan, "Ulus Bartın arası çalışan 37 adet yolcu taşıyan minibüsçülerinin uzun zamandır Ulus Bartın arası Bartın Devlet Karayolundan yolcu almaları yasaklandı. Devlet Karayolunun kimin emrinde olduğunu merak ediyorum. 40 yıllık Ulus Bartın arası hatlarının hiçe sayıldığını, köy araçlarına ana yola yeniden ruhsat verildiğini, kendi üyelerinin hiçe sayıldığını anayolda her gün köy minibüslerinin şikayet etmeleri, şoför esnafımızı ve yetkililerini de huzursuz etmektedir. Bartın Ulus arası Devlet Karayolu veya il yolu olarak huzur istiyoruz ve kaybolan haklarımızın yeniden verilmesini istiyoruz. Devlet büyüklerimize her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Bu nedenle 10 Haziran 2009 tarihinde Bartın Valiliğini 7 kişilik bir heyetle ziyaret ettik ve sorunlar ile ilgili olarak dilekçe verdik. Bizim istediğimiz sadece yolda huzur ve barıştır" dedi.


Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, 12 Şubat 2008 tarihinde Bartın Valiliğine dönemin Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclis Üyesi Musa Gürüz, Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan, S.S. Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İsmail Çelikoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Cüre, Esnaf Odası Başkanı Necati Akman ve Abdipaşa Yazıhanecisi Ziya Kara imzalı dilekçe verdiklerini de ifade etti. Ozan dilekçede, "Ulus Bartın arası çalışan S.S. Bartın Ulus Motorlu Taşıcılar Kooperatifi olarak 40 yılı aşkın 37 adet araçla yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Ancak yolcu taşıma yönergesi düzenlenirken, Ulus Bartın arası çalışan hak sahipleri göz önünde bulundurulmamıştır. Taşıma kooperatifi ve oda temsilcilerine şifai olarak Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri de söylemiş ise de yönerge hazırlanırken, ilçelerden ile doğru gelirken yolcu almamız ibaresi olduğunu hatırlatmakla yetinmişlerdir. Bu yönergelere oda başkanları olarak itiraz etmelerine rağmen neticeye varılamamıştır. Şoför esnafımızın bu hatları daha öne otobüs iken kendi istekleri ile (m) plakasına dönüştürmüştür. Daha önce Yalı mevkiinden eski terminale kadar yolcularını bırakırken ve hasta yolcuları Devlet Hastanesine 100 metre mesafeye kadar yasaklanmıştır. Bunlar da yetmiyormuş gibi, Kurtköy, Nazikoğlu, Akağaç, Çayır Köyü, Çamlık köyü, Derbent Köyü gibi köylerin hatlarını 12.02.08 tarih ve 2008/11 nolu kararla köy hatlarını ana yola vererek Ulus'tan çalışan araçların önü kesilmiştir. Kaldı ki, Devlet Karayolu ve Devlet İl Yolu üzerinde yolcu almamız yasalara aykırı olmamalı diye düşünüyoruz. Köy hatlarının İl Komisyon kararı ile ana yola verilen sürekli Ulus araçlarını şikayet edip, Bölge Trafik ekipleri de şoförlerimize ceza uygulaması yapmaktadır. Ulus Bartın arası çalışan şoför esnafımız çok mağdur durumdadır. Sadece araç sahipleri değil, ana yol üzerinde bekleyen vatandaşlar da mağdur olmaktadır. Gereğini bilgilerinize arz ederiz" dediklerini de ifade etti

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 19:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?