18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

'Yolumuzu kesen ülkeye zarar verir'

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO), Türkiye'deki 185 TSO arasında 35. akredite olan TSO oldu.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, Bartın TSO'nun başarısının önünü kesmek isteyenlerin,eülke ekonomisine zarar verdiğini söyledi.

Bartın TSO' da basın mensupları ile bir araya gelen Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kemik, Bartın TSO'nun akredite çalışmaları ve diğer çalışmalarını değerlendirdi.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, "Bartın TSO Yönetimi, Meclisi ve personeli 2 bin 500'e yakın üyesine hizmet verirken, Bartın kent içi yaşamına katkıda bulunmayı, Bartın'ın önceliklerini ortaya koymayı, istihdam artırmayı, birlik ve beraberliği tesis etmeyi kendine hedef belirlemiştir. 18 Mart 2005 yılında göreve gelen Yönetim Kurulumuz çalışma şevki, disiplin anlayışı ile odamızın kurumsal konumunu ortaya koyarken, hizmet kalitesini de her geçen gün artırmıştır. TOBB'a bağlı 365 oda, borsa içinde, Avrupa müktesebatına göre uyum sürecine girmiş, bugüne kadar TOBB, TSE, Türk Loydu Vakfı, Sanayi Bakanlığı gibi ilgili olduğu kurumlar tarafından 5 denetimden başarı ile çıkmıştır.

Oda, Borsa akreditasyon projesi kapsamında oluşturulan akreditasyon kurulu, 3 yıldır çaba sarf ettiğimiz akredite odası olma projesine Bartın TSO, 5 Mayıs 2008 tarihinde akreditasyon sistemine girmiş oda olarak AB standartlarına ulaşmıştır. 365 Oda, Borsa içinde ilk 53 Oda içine giren Bartın TSO akreditasyon belgesini TOBB'de yapılacak törenle önümüzdeki aylarda teslim alacaktır. Bu süreçte odamıza yeni bir kimlik kazandırmak bizleri mutlu kılmıştır. Türkiye'de her ilde, büyük ilçeler ve TOBB'ya bağlı 181 Ticaret ve Sanayi Odasından 35'i akredite olmuştur ve bu odalardan biri de Bartın TSO'dur. Bartın TSO, Adapazarı, Düzce, Ankara, Samsun üçgeni içinde akredite olan ilk odadır. Çok kısıtlı imkanlarla akredite olan odamızın bu başarısı için katkıda bulunan özellikle personelimize, Meclis ve Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Bartın TSO, Batı Karadeniz'de ilk ve öncü oda olma özelliğini her zaman ortaya koyacaktır. 1 Ağustos Cuma günü Sanayici Meslek Komitesi, OSB'deki sanayicilerimizle işyeri sahipleri sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, 13 Ağustos 2008 Cuma günü de Gıda Meslek Komitesi'ndeki Gıda ve Toptan Perakende iş yapan tüccarlarımızla toplantılar yaptık. Söz konusu 2 toplantıda da mesleki sorunları ve talepleri değerlendirme imkanı bulduk" dedi.

Bartın TSO Başkanı Mehmet Kemik, üreten, imal eden, katma değer oluşturan üyelerin, her türlü bürokratik engel ve problemlerinin çözüme kavuşturulmasının TSO'nun en önemli işleri arasında yer aldığını, TSO'nun başarılı çizgisine ulaşmasında yolunu kesmek isteyenlerin farkında olmadan ülke kalkınmasının önünü kestiklerini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 18:36:27
Güncelleme :17 Ağustos 2008 Pazar 10:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?