17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yöresel çocuk festivali

Yöresel Halk Oyunları Festivali yapıldı. Ankara Söğütözü Saklıbahçe'de Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin (ÜZYEÇDE) ortaklaşa düzenlediği, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Keçiören Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen Yöresel Çocuk Oyunları Festivali'nde, Amasra Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu Halkoyunları Topluluğu, Bartın Yöresi Oyunları ile birinci oldu.


Ankara'da yapılan 48 oyun topluluğunun katıldığı festivalde topluluklar kendi yörelerine ait halk oyunları ve çocuk oyunlarını sergiledi.

Festivale TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan da katıldı.

Festivale davet edilen Bartın Valiliği adına Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği organizasyon ile festivalde Bartın'a ait ürünlerin sergilendiği bir stant açıldı.

Halk Eğitimi Merkezleri'in yöresel el sanatları,tel kırma ve tahta eşya ürünleri ile yöresel yiyecek ürünlerinden gözleme, baklava, kestane şekeri ve çilek sergilenerek Bartın'ın tanıtımı yapıldı.

Amasra Milli Eğitim Müdürü Adnan Özkök'ün bulunduğu Bartın stantını gezen TBMM Başkanı Köksal Toptan, dereceye giren halk oyunları öğrencilerini tebrik etti.


Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan da,çocuklarla oynayarak eğlenirken, TBMM Başkanı Köksal Toptan da çocukları seyrettikten sonra onlarla mendil kapmaca oynadı.

Bartın'ın Amasra ilçesinden getirilen hediyeler, Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan'a takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 16:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?