22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Yöresel tatlar için tanıtım hazırlığı

Bartın Valisi Halil Işık tarafından Bartın'ın yöresel yemeklerinin tanıtımının yapılması çalışmaları aralıksız sürüyor. Bartın köy böreği ve köy tavuğu görücüye çıktı.


Bartın Valisi Halil Işık'ı yöresel yemeklerimizi tanıtalım düşüncesi meyvelerini vermeye başladı. Bartınlı kadınlardan Hatice Ersoy ve Nahide Ertunç, Vali Halil Işık'ı makamında ziyaret ederek, evlerinde sacda yaptıkları yufkanın üzerine köy tavuğunu (börekli köy tavuğu) tanıttı. Vali Halil Işık, "Bartın'ın yöresel yemeklerinin tanıtılması turizm açısından büyük önem taşımaktadır. Belediyemizde yaptığımız 27. Bartın Kültür Sanat ve Turizm Festivalimize hazırlık toplantısında da ifade ettiğim gibi Bartın'ın yöresel lezzetlerini muhakkak tanıtmamız gerekiyor. Bunun için de festivalimizde de bu konuda bir etkinlik gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Bartınlı kadınlarımızın bu çalışmalara katılmaları ve destek vermeleri bizleri mutlu etmektedir. Sayın Ersoy ve Ertunç bizlere her zaman bu konuda hazır olduklarını ifade ettiler. Festival Komitemiz tarafından bu yönde bir çalışma gerçekleştirmek ve bunun sadece festivalle kalmayıp bir devamlılık içerisinde yapılmasını öngörmekteyiz. Aynı zamanda kültürel değerlerimiz içerisinde de turizmde pazarlanmasını arzu ediyoruz. Amacımız, Bartın'ın zengin olan yöresel lezzetlerini gün yüzüne çıkarmak ve bunları pazarlamaktır. Bu anlamda hanımefendileri güzel bir örnek sundukları için kutluyor, teşekkür ediyorum. Valilik, Belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle Bartın'ın yöresel lezzetlerini turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.


Bartın Valisi Halil Işık, kendisine sunulan börekli köy tavuğunu tattıktan sonra, personele ikram edilmesi için Özel Kalem görevlilerine verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?