17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Yüksek ev kiraları isyan ettirdi

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YÜKSEK EV KİRALARINDAN ŞİKAYETÇİ

Bartın Üniversitesi'nde eğitim öğretim gören üniversite öğrencileri, Bartın'da yüksek oranlardaki ev kiralarından şikayetçi oldu.

Bartın Üniversitesine okumak için farklı memleketlerden gelen öğrenciler, Bartın'da okumanın sıkıntılarını dile getirdi.

Burada okumanın güzel olduğunu da anlatan öğrenciler, Bartın'ın tarihi bölge olarak güzel bir memleket olduğunu, doğasıyla, temiz bir havası olduğunu belirtti. Barınma yönünde sıkıntıları olduğunu belirten üniversite öğrencileri, "Ev kiraları bir öğrenci için çok yüksek. Aslında yeterli sayıda bina var ama kiralar yüksek olduğu için çoğumuz yurtları tercih ediyoruz. Fakat yurtlarda da belirli kontenjan dolduğu zaman hele az gelirli zor şartlarda okuyan öğrenciler için çok zor oluyor. İsteğimiz yeterli sayıda yurdun yapılmasıdır. Bu sayede öğrenciler olarak barınma sıkıntımızın ortadan kalkacağına inanıyoruz. Yurt sıkıntısı ortadan kalkarsa Bartın'da öğrenci sayısı da artacaktır" dedi.

Bartın Üniversitesi öğrencileri yeni açılan Eğitim Fakültesi ile Edebiyat Fakültesinin de açılmasından memnuniyet duyduklarını, bu alanlarda öğrenci alımının başlamasıyla daha güzel olacağını da ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 10:30:03
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?