22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 87. yıldönümü Bartın düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 87. yıldönümü kutlamaları öncesi Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Bartın Valisi İsa Küçük, şehit aileleri ve gazilerinin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlemlerinde öncelik sağlanmasını gerektiğini söyledi. Vali Küçük, "Bugün tarihimizde çok büyük bir zaferin yıldönümüdür. Yurdumuzu ve Anadolu'yu işgal etmiş düşmanlar Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla işgallerini pekiştirip, hukukilik kazandırma çalışmalarına karşı Türk milleti top yekun başkaldırmış ve yurdun bağımsızlığı, Türk milletinin egemenliği için binlerce gazi, binlerce şehit vererek Anadolu ve yurt toprağına bağımsızlık kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de kuruluş müjdesi olmuştur. Sizler yiğitlerin evlatları ve torunları olarak nöbet size geldiğinde, görev size düştüğünde aynı kahramanlıkla, aynı yiğitlikle canınızı ve kanınızı bu vatan için, bu bayrak için, bağımsızlık için, seve seve feda edebileceğinizi gösterdiniz. Bugün yaşayan kuşaklar olarak bize düşen görev, sizin bu büyük hatıralarınıza bağlı kalıp saygı duyarak görev sırası bize geldiğinde gereğini yapabilmek, hep birlikte bayrağımızın en yüksekte, en önde taşınması ve tutulması görevidir. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Bu vesile ile aziz şehitlerimizi saygıyla anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.
Bartın Valisi İsa Küçük, askeri personel, protokol ve Bartınlıların 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutladı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma İkmal Yüzbaşı Saldıray Türkkan tarafından yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 20:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?