17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ziyaretçi akınına uğruyor

Bartın'ın Ulus İlçesi'nde bulunan Ulukaya Şelalesi yaz mevsiminin yanı sıra, ilkbahar, sonbahar ve yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. 

Ulus İlçesi Ulukaya Köyü''den ismini alan Ulukaya Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kayaların ve doğal yollarla oluşan kayaların arasından çıkan şelale görülmeye değer bir yer oldu. Orman Mühendisi Alaattin Yazıcıoğlu Geçidi olarak açılan kanyonda bulunan Ulukaya Şelalesi oluşturduğu akıntıyla da köyün su ihtiyacını karşılıyor. Hafta sonunda Ulus'a gelen, fabrika çalışanlarının eşleri ve aileleri Ulukaya Şelalesine gezdi. Geziden oldukça memnun kalan aileler, yaz günü şelalenin olduğu yerin mükemmel olacağını tahmin ettiklerini belirterek,"İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerde böyle harika yerler yok. Şelale, doğaya ayrı bir renk katmış. Biz buralara hayran kaldık. Ulus halkı da buralara sahip çıkmış. Bizim gibi gelen yüzlerce insan olduğunu duyduk" dedi. 

Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus ve belediye çalışanları, fabrika çalışanlarının ailelerine Ulukaya Şelalesinin olduğu yerleri gezdirdi. Ulukaya köylüleri ise, şelaleyi görmek için Ankara, İstanbul gibi büyük şehirler başta olmaz üzere, Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Bolu, Çankırı ve Sinop gibi şehirlerde binlerce insanın köye geldiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 15:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Şahin IP: 88.236.78.xxx Tarih : 5.04.2008 23:15:44

Köyümüze tur evlerinin yapılmasını istiyoruz. İlgililerin lütfen kulak vermesini bekliyoruz.Yaz kış barınılacak bir yerdir. Dağ sporlarının yapılabileceği yerdir. Tarım il müdürlüğünden de boş olan arazilerimizin tahlilinin yapılıp uygun meyve ve yaz sebzelerinin geliştirilmesi için çalışmlar yapmalarının iyi olacağının düşünüyorum. Herkes çalışarak kazansın! Göçler önlensin insanımızın refahı artsın. İlgilenen herkese teşekkürler. Biz yıllarımızı verdik tanıtmak için, halada veriyoruz. Herkese sevgi ve saygılar...