18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bartın'da hayat dondu

Son yılların en soğuk ocak ayının yaşandığı Bartın'da, gece dereceler eksi 8'i gösterirken hissedilen soğukluk ise eksi 15'lere ulaştı. Bartın'da akar sular ile su havuzları dondu, su sayaçları patladı, bir metre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Sibirya soğuklarının etkisi altında kalan Bartın'da son yılların en soğuk ocak ayı yaşanıyor. Bartın'da hava sıcaklığı gece yarısı eksi 8'e ulaşırken, eksi 15 derece soğuğu hissediliyor. Bölgede bir süre önce başlayan kar yağışı yerini açık ve sert bir havaya bırakırken, geceleri yaşanan şiddetli ayaz hayatı olumsuz etkiliyor. Sabah saatlerinde ayaz yüzünden şehir merkezinde araçların üzeri buz kaplarken, su dolu süs havuzları dondu.

Süs havuzlarında 10 santimetre kalınlığında buz tabakası oluştu. Sabah okula giden çocuklar soğuk havalardan etkilenirken, kaşkol ve eldivenler ile soğuktan korunmaya çalışıyor. Belediye ekipleri don ve buzlanma konusunda halkı uyardı. Bartın'ın kırsal kesimlerinde akan sular donarken, çatılarda bir metre ve üzeri buz sarkıtları oluştu. Çeşmelerden akan suların çevresini kaplayan buzların kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Bugüne kadar Bartın'da böyle bir soğuk yaşanmadığını belirten bir köylü, "Bu yaşımıza kadar böyle soğuk görmedik. Her taraf buz tuttu. Sular donuyor, su sayaçları patlıyor. Havalara dikkat etmek gerekir. İnşallah yakın zamanda yağış gelir hava yumuşar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 11:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?