22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Beton parke yolun açılışı yapıldı

Bartın Belediye Başkanlığı, Orduyeri Mahallesi'nde Başkan Rıza Yalçınkaya'nın isminin verilmesinin düşünüldüğü, 3 bin 300 metre beton parke yol açılışını gerçekleştirdi.

Orduyeri Mahallesi Kaynarca Caddesi'ndeki toplu konut alanındaki yol açılışı yapıldı. Açılışa Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Belediye Meclis üyeleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde konuşma yapan Başkan Rıza Yalçınkaya, birçok mahallede kanalizasyonların dışarı aktığını, çocukların çamurda oynadığı, yaşlıların yazın tozdan, kışın çamurdan yakındığını, ancak göreve geldikleri günden sonra su, yol, kaldırım, kanalizasyon ve yağmur şebeke hatlarının yapılarak alt yapı sorunun çözümlendiğini belirtti. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı Şirin Yapı Kooperatifi'nde 3 bin 300 metre beton parke yol, 4 bin 500 metrekare beton parke tretuvar, 6 bin 600 metre beton bordür yapıldı.

Çalışmaların yaklaşık 300 milyara mal olduğunu belirten Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, "Toplu konut alanları gösteren olgulardan bazıları da sosyal donatı alanlarıdır. Burada yaşayan 2 bin kişinin rahatlıkla faydalanabileceği spor kompleksi, parklar, gezinti ve yürüyüş yolları, alışveriş merkezi projelerimiz olacaktır. Bunlar şimdi hayal gibi görünse de sürekli gelişen ve büyüyen kentimizin yakın gelecekte zaruri ihtiyaçları olacaktır. Belediye olarak şimdiden planlarımızı yapıyoruz. Büyükşehirlerde var olan toplu konut anlayışını burada da yerleştirmeyi, şehir merkezlerinden uzak mesafelerde bulunan toplu konutlarda yaşayan halkın ihtiyaçlarını yerinde temin edebilecekleri ortamları hazırlamaya çalışacağız. Bu hizmetleri yaparken sizlerden aldığımız destekler bizlere çalışma şevki vermektedir" diye konuştu. Konuşmaların ardından, yolun açılışı Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, meclis üyeleri ve mahalle sakinleri tarafından yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 17:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?