16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Doktorlardan Kalaycı tepkisi

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi ile ilgili olarak Bartın Tabibler Odası basın açıklaması yaptı.

Bartın Devlet Hastanesi'nde yapılan basın açıklamasına, çok sayıda doktor ve sağlık çalışanı katıldı. Kalaycı'nın öldürülmesinin sebebinin halen bilinmediğini belirten Tabibler Odası Başkanı Mehmet Korkut, şiddetin, insanlık alemi için en büyük tehdit olduğu bir dönemde yaşandığını ifade etti.

Mesleki faaliyet alanlarının şiddetten arındırılmış bir alan olduğunu da vurgulayan Mehmet Korkut, "Binlerce yıllık hekimlik tarihinde hekimler ve sağlıkçılar her türlü şiddet ortamında dahi dokunulmazdır.

Ülkede ekonomik ve toplumsal açıdan sorunlar yaşayan toplum kesimleri, gelecekten beklentilerini kaybetmek noktasında, gerilimlerini kendilerine hedef olarak gösterilen kurum ve kişilere yöneltmektedir" dedi.

Korkut, Kalaycı'nın öldürülmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını da ifade ederek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 16:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?